VHK har ikke råd til hjemmebane

Viborg HK har ikke råd til at være vært for årets kvalifikation til Champions League. Russere er klar til at tage over.

Med et wild card fra det europæiske håndboldforbund, EHF, har Viborg HK allernådigst fået lov til at deltage i kvalifikationen til dette års Champions League. Kvalifikationen består af fire grupper med fire hold i hver, hvor vinderen af hver gruppe kvalificerer sig til hovedturneringen i Champions League.

Store udgifter ved hjemmebanefordel

Viborg HK er udpeget til at være vært for sin gruppe, og vil dermed have hjemmebane i alle kampe. Men med hjemmebanefordelen følger massive udgifter, bl.a. skal klubben betale tv-omkostningerne og dommernes rejseudgifter.

- Vi taler samlet set om et budget på 600.000 kroner, og det kan vi ikke løfte. Vi er i øjeblikket i dialog med forskellige kommuner, og vi håber, at en dansk by er interesseret i at løfte arrangementet og på den måde få brandet byen,« siger direktør i VHK, Peter Cassøe til Viborg Stifts Folkeblad.

Russere klar til at træde ind

I kvalifikationen er Viborg HK i gruppe med det russiske hold Rostov-Don, der har meldt ud at de er klar til at afholde turneringen. Men det vil Peter Cassøe nødigt.

- Det ville selvfølgelig være optimalt, hvis vi kunne spille i Viborg Stadionhal, men det er trods alt bedre at skulle spille et andet sted i Danmark frem for at skulle til Rusland,« siger Peter Cassøe til Viborg Stifts Folkeblad.

Læs mere om turneringen her 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.