Varmeværk en fejlinvestering

I Kjellerup er der planer om et affaldsforbrændings-anlæg til den nette sum af en milliard kroner. En klima-ekspert kalder det en fejlinvestering.

En af landets førende klimaforskere sætter nu spørgsmålstegn ved planerne om et stort affaldsforbrændingsanlæg ved Kjellerup. Værket til en milliard kroner kan skaffe billigere fjernvarme til Viborg og Silkeborg. Men det er en fejl-investering, mener klima-ekspert fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Foulum. Om få år kan vi nemlig bruge vores affald til mange andre ting, end lige at producere varme.

 - At satse på et meget stort anlæg her og nu hvor vi bare brænder affaldet af, det er ikke nogen langtidsholdbar investering. Jeg synes faktisk det er en fejlinvestering, siger Jørgen E. Olesen, forskningsprofessor ved Århus Universitetet, DJF, Foulum.

Bygherre: Der er brug for anlægget

Det er affaldsvirksomheden L90 der står bag nyopførelsen. Selskabet mener at klima-eksperten tager fejl, og og mener at der er brug for at brænde affald af i mindst de 20 år, det tager at afskrive milliard-investeringen.

Efter planen skal byggeriet af forbrændingsanlægget ved Kjellerup begynde om et år - og det skal stå klar i 2013..

Se mere om anlægget i TV/MIDT-VEST lørdag aften.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Miljø.