Utilfredshed: Kommunalt energiselskab lokker handel ud af byen

Et tidligere byrådsmedlem i Viborg er utilfreds med en bestemt type mails med gode tilbud. Ifølge ham er det forkert, at et kommunalt ejet selskab reklamerer for butikker udenbys.

December er lig med stakkevis af mails med gode tilbud, der skal få handlende til at putte i indkøbskurven online, men nu har et tidligere byrådsmedlem i Viborg fået nok af gode tilbud - i hvert fald dem, der kommer via mails fra Energi Viborg. 

 
 
Foto: Screendump / TV MIDTVEST
Sådan ser den seneste mail fra Energi Viborg ud. 
Sådan ser den seneste mail fra Energi Viborg ud. 
Foto: Screendump / TV MIDTVEST

- Jeg synes simpelthen, at det er uetisk, at et kommunalt ejet selskab opfordrer til, at man ikke handler lokalt. Det burde faktisk være modsat, siger Jens Ingolf Nørgaard. 

Som kunde i Energi Viborg har man siden sommerferien kunne tilmelde sig en særlig fordelsklub, der sender mails med gode tilbud fra forskellige virksomheder.

- Det er for at gøre os skarpere på konkurrencen på markedet. Salg af el og strøm er på markedsvilkår i fri konkurrence med alle andre elselskaber, og når der er så lille en margen på selve strømprisen, så forsøger man at gøre sig lækker på anden vis, siger Niels Dueholm, der er formand i Energi Viborg. 

Tilbuddene bliver sendt ud i mails med Energi Viborgs logo, og det er et problem, ifølge Jens Ingolf Nørgaard, fordi selskabet er ejet af Viborg Kommune. 

- Man modarbejder det, at vi står sammen om at holde sammen om Viborgs rigtig flotte handelsgade, siger han. 

Viborgs Handelsforening vil ikke kommentere på den konkrete ordning med Energi Viborg, men siger alligevel at man skal handle lokalt.

- For når man handler lokalt, så bakker man op om lokale arbejdspladser og vækst i det lokalområde, hvor man bor, siger handelschef, Helle Sørensen. 

Energi Viborg afviser kritikken

Energi Viborg er en del af en landsdækkende markedsføring, og formanden mener derfor ikke, at selskabet kan bede om, at der kun bliver sendt annoncer fra lokale butikker.

- Vi forsøger ikke at få folk til at købe deres julegaver andre steder end i lokalområdet, men det er en del af den markedsføring, vi er med i på landsplan, og der kan vi jo ikke sige, at de eneste der må sende tilbud ud til kunderne på landsplan, er butikker i Viborg. Den vil ikke holde nogen steder, siger Niels Dueholm. 

Det er firmaet LogBuy, der står bag fordelsklubben hos Energi Viborg.

Et tidligere byrådsmedlem kritiserer Energi Viborg, fordi de forsøger at lokke folk til at handle andre steder end i Viborg.