Ung mand får fængselstraf for at slå og sparke fremmede

En 18-årig mand fra Viborg er i dag blevet dømt for grov vold mod to mænd i 40'erne. Flere andre ukendte gerningsmænd var også med til slagsmålet en sen nattetime i september sidste år.

For en ung viborgenser endte en sen tur på pizzeria sidste år ud i et klassisk nattelivsslagsmål. 

Onsdag er den nu 18-årige mand blevet dømt for grov vold sammen med andre ukendte gerningsmænd ved Retten i Viborg. Han er samtidig blevet idømt 6 måneders betinget fængsel, hvoraf han skal afsone 60 dage.

Slagsmålet skete ud på nattetimerne den 6. september sidste år, hvor den på det tidspunkt 17-årige mand ville bestille pizza på et pizzeria sammen med sin kæreste og en kammerat. Den unge mand havde drukket alkohol, men var ikke fuld, forklarer han i retten.

På pizzeriaet var der også tre mænd i 40'erne, som havde drukket en hel del og var berusede. Der opstod hurtigt diskussioner mellem mændene og den 17-årige, som dog ikke kendte hinanden i forvejen.

Den unge mand ringede efter nogle andre kammerater, og da kammeraterne ankom til stedet, udviklede det sig til et overfald på to af de tre mænd inde fra pizzeriaet, fortæller anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi Kasper Helbo.

- Det er slag i ansigtet og spark på kroppen af den ene af de forurettede, siger Kasper Helbo.

Den anden af de forurettede mænd bliver sparket og slået med knyttet hånd, så han mister bevidstheden, uddyber politiets anklagerfuldmægtige i sagen.

Ukendte gerningsmænd

Ved Retten i Viborg i dag var det kun den nu 18-årige gerningsmand, der var tiltalt og blev dømt for grov vold, selvom andre af den unge mands kammerater også var medvirkende til slagsmålet. 

Det skyldes, at det ikke er kommet frem, hvem de andre gerningsmænd er.

- Tiltalte har ikke ønsket at sige, hvem kammeraterne, der medvirker i slagsmålet, er, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo.

Politiet har kun fundet frem til den dømte, fordi et vidne, der kender til manden, så ham blandet ind i slagsmålet.

Nægtede sig skyldig

Den unge mand erkender ved Retten i Viborg, at han har sparket og slået den ene af de to forurettede, men ikke at han skulle have været med til at starte volden.

- Tiltalte nægter sig skyldig, fordi han mener, at han har handlet i nødværge, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo.

Den 18-årige valgte dog at modtage dommen.

Forud for domsafsigelsen i dag havde politianklageren påstået otte-ti måneders ubetinget fængsel til den 18-årige mand. 

Dommeren mente dog, at dommen skulle lyde på 6 måneders betinget fængsel, hvoraf 60 dage er ubetinget.

- Det var en mildere straf, end vi som udgangspunkt mente, det skulle være. Men det har baggrund i, at han var 17 år, da han begik det - altså under 18 år, siger Kasper Helbo.

Desuden har dommeren lagt vægt på, at der har været forudgående diskussioner og provokationer fra forurettedes side, fortæller han.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.