Udvalgsformand om drukneulykke: Vi er frygteligt kede af det

Forvaltningen i Viborg Kommune vil nu undersøge hændelsesforløbet efter at en syvårig pige blev fundet druknet ved Hald Ege.

Formanden for VIborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg, Claus Clausen (V), udtrykker sin dybeste medfølelse med familien til den syvårige pige, der søndag aften blev fundet druknet i en sø i Hald Ege ved Viborg.

Den multihandicappede pige var anbragt på Egeskovhus, som er et aflastningstilbud drevet af Viborg Kommune.

- Vi er frygteligt kede af denne situation og den sorg, vi har forvoldt en familie, der har overladt deres barn i vores varetægt, siger Claus Clausen til tvmidtvest.dk.

Udvalgsformanden fortæller, at kommunens forvaltning nu vil undersøge sagen.

- Vi kan ikke skrue tiden tilbage, men forvaltningen vil i dag undersøge hændelsesforløbet, så vi forhåbentligt kan forebygge, at nogen lignende nogensinde sker igen.

- Vi spørger os selv om, hvordan ulykken kunne ske. Se et interview med Claus Clausen her. 

Den syvårige pige forsvandt fra bostedet i Hald Ege ved 16-tiden søndag, og et par timer senere udsendte Midt- og Vestjyllands Politi en efterlysning med et billede af pigen. Klokken 22.31 fortalte politiet så i en pressemeddelelse, at en politipatruljerne havde fundet pigen druknet i en lille sø i nærheden.

Der var ifølge ordensmagten intet, der tydede på en forbrydelse.

Personalet dybt berørt

Ole Elbæk, der familie og rådgivningschef i Viborg Kommune, siger til Ritzau, at personalet på Egeskovhus er dybt berørt over sagen. Flere af medarbejderne deltog i eftersøgningen af pigen.

Ifølge familie- og rådgivningschefen var der søndag syv børn på bostedet. Kommunen vil nu tilbyde forældrene til de øvrige børn at holde et møde om sagen.

Egeskovhus fungerer som en enhed, der giver forældre til handicappede børn mulighed for aflastning.

Pigens familie kommer fra Vesthimmerlands Kommune. 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.