Tårnhøje snemænd skyder op i landsdelen

Flere steder i Midt- og Vestjylland rejser kæmpe store snemænd sig af tøsneen. I Mønsted er der udbrudt kamp mellem to genboer.

Sammen med sin søn har Jakob Greve Kingo lavet en snemand i tre meters højde
Sammen med sin søn har Jakob Greve Kingo lavet en snemand i tre meters højde
Foto: Jakob Kingo/Seernes Billeder

Man skal i disse uger ikke gå længe rundt i det midt- og vestjyske, uden at der falder en kommentar om træls, trist, koldt eller sjappet vejr. Men det vedvarende vejrniveau med temperaturer omkring frysepunktet og en stabil mængde nedbør giver gode forudsætninger for snemænd. 

Og noget tyder på, de i 2024 skal være store. Det gælder for eksempel i Mønsted, hvor Jakob Greve Kingo og familien har været i gang. 

- Det begyndte egentlig med, at jeg byggede en fin snemand på omkring halvanden meter. Så byggede vores genbo en, der var større, siger Jakob Greve Kingo.

0:26

Hele familien Kingo er konkurrencemennesker, og da Jakob Greve Kingo selv er tømrer af profession, gav han sig i kast med at bygge og derved lægge en dæmper på den drillende genbo. 

Så fik jeg hjælp af min søn og min kone til at lave en på 3 meter og 10 centimeter, siger Jakob Greve Kingo, der kan fortælle, at projektet tog tre kvarter og krævede både stiger og skamler.

Midlertidigt Mors-monument 

Det er ikke kun i Mønsted, den tøende sne bliver udnyttet. Lørdag fortalte TV MIDTVEST om Per Andreas Østergaard fra Nykøbing, der sammen med sin hustru lavede en robust snemand, der også rundede to meter.

- Det kan godt være, jeg er lidt en barnerøv. Vi skal jo lege lidt en gang imellem, sagde Per Andreas Østergaard.

Den snebyggede morsingbo kom til at bestå af fire store snebolde, og det krævede næsten en trampolin at sætte kartoffeløjne, gulerodsnæse og pinde-mund på ham. Et lille tørklæde om halsen blev det også til.