Stort investeringsboom i Viborg

På bare et enkelt år er Viborg-virksomhedernes investeringer blevet fordoblet, viser en ny undersøgelse.

Virksomhederne i Viborg har fundet den store pengepung frem. Erhvervslivets investeringer er vokset eksplosivt. Det viser en undersøgelse blandt 57 virksomheder i Viborg Kommune.

Virksomhederne i analysen har på bare et enkelt år øget deres investeringer fra 211 mio. kroner til 429 mio. kroner.

- Jeg tror, det er udtryk for, at der er ved at vende risikovillighed tilbage i erhvervslivet og en tro på, at nu skal vi også til at tænke på fremtiden.

Sådan forklarer Henrik Hansen, der er erhvervsdirektør i Viborgegnens Erhvervsråd.

En af de virksomheder, der har investeret store pengesummer er Tefcold, der sælger frysere og køleskabe til hele verden. Virksomheden har investeret næsten 50 mio. kroner i et nyt hovedkvarter op over 8.000 kvadratmeter, for de gamle rammer var simpelthen blevet for små.

- Vi har kigget efter noget de seneste par år, men har ikke rigtig kunnet finde nogle egnede lokaler. Vi har kigget lidt på det, der stod tomt i Viborg, men vurderet, at hvis vi skulle gøre det, så skulle vi bygge selv, siger Tefcolds direktør, Torben L. Christensen.

De 23 ansatte på Tefcold opfatter investeringen som et godt signal på en sikker fremtid. En af dem kan du møde i vores udsendelse kl. 22:30.

Efterfølgende kan du se eller gense indslaget her på siden.

Virksomhederne i Viborg Kommune har på et år fordoblet deres investeringer i nye bygninger og udstyr.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.