Storhedstiden er forbi i Viborg HK: Medaljer er ikke realistisk lige nu

Viborg HK skal med fokus på egne talenter arbejde sig tilbage til håndboldtoppen efter økonomisk krise.

2:09
Klubben har sat gang i et nyt projekt, hvor unge spillere skal være de bærende kræfter. De blev testet mod ligaens suveræne tophold - Team Esbjerg.

Der var engang, hvor det ædleste metal var en forventning i Viborg HK, hvor store stjerner kiggede mod de grønblusede, og hvor Champions League ikke bare var noget, man drømte om at vinde.

De tider er forbi i den midtjyske håndboldklub, der for et år siden var i så voldsomt et økonomisk uvejr, at en konkurs var faretruende tæt på.

Som et mindre julemirakel blev den traditionsrige håndboldklub lillejuleaften reddet på målstregen efter blandt andet støtte fra det lokale erhvervsliv og private donationer.

Efter det økonomiske drama ventede en genopretning, og der kommer til at gå lang tid, før Viborg HK atter er på niveau med fordums storhed.

- Jeg tror da, at alle drømmer om de dage, men der skal også bare penge til, siger VHK-direktør Jens Steffensen.

Medaljer ikke er realistisk

Han beskriver Viborg HK anno 2023 som en mellemstor fisk i håndboldhavet, og det betyder, at både målsætningerne og forventningerne er anderledes end til gruppen af helt store fisk, som klubben tidligere tilhørte.

- Som konkurrencemenneske vil jeg da også gerne spille med om medaljer, men det er bare ikke realistisk at sige lige nu, siger direktøren.

0:13
I denne sæson har Viborg HK satser på flere yngre talenter. En af disse er Louise Søndergaard, der kom til klubben fra 1. divisionsklubben Bjerringbro FH.

Håber er dog stadig lysegrønt, og i Viborg er der en plan for, hvordan byens kvindeliga-hold vender tilbage til toppen og for alvor kan bide skeer med Team Esbjerg, Odense Håndbold og Ikast Håndbold.

- Nu har vi satset på at se, om vi kan genrejse vores talentudvikling sammen med vores gode venner i sydbyen SIK om et fælles U19-hold og prøve at lave lidt flere af spillerne selv, så vi ikke skal ud at hente dem, siger Jens Steffensen.

Hvorfor?

- Det er et spørgsmål om penge. Hvis jeg skal hente Anna Kristensen eller Line Haugsted tilbage, jamen så kræver det et andet spillerbudget, så derfor gælder det om for os at finde nogle, der er et andet sted i deres udviklingstrin, siger direktøren.