Stigende interesse for botox-behandlinger

Interessen for kosmetiske behandlinger uden brug af kniv og kirurgi vinder hastigt frem, også i Midt- og Vestjylland.

De har travlt på landsdelens klinikker med at glatte rynker hos Midt- og Vestjyderne.

På bare et år er antallet af botox- og de såkaldte filler-behandlinger eksempelvis steget med 35 procent på privathospitalet Aleris Hamlet i Herning.

Mange mødte op

Senest trak et informationsarrangement 50 interesserede kvinder til, da privathospitalet demonstrerede, hvordan en behandling med botox foregår.- Det folk godt kan li er, at det ikke er permanente behandlinger. Kan man ikke lide resultatet, så vil det efter noget tid gå tilbage til udgangspunktet igen, siger kosmetisk sygeplejerske Anna Helene Nedergaard fra Privathospitalet Aleris Hamlet.

Også på Jysk center for Hudsygdomme og Kosmetisk Behandling i Viborg får de flere og flere botox-kunder:- Folk er blevet mere oplyste om, hvilke muligheder de har. Folk er mere opsøgende. De søger på nettet. På den måde bliver de mere bekendte med, hvad der er af muligheder, for at gøre noget ved de ting, der bekymrer dem i deres hverdag. Det siger Dorte Toft, der er kosmetisk sygeplejerske på klinikken.

En nervegift

Botox er lavet af botulinium toxin A, som også bliver kaldt nervegift. Medicinen blokerer forbindelsen mellem nerver og muskelceller. Det gør at musklerne mister evnen til at trække sig sammen.

Salget af medicinen firdoblet på få år

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at salget af præparaterne er firdoblet siden 2010. Forklaringen er til dels mange flere kosmetiske operationer, men også en øget brug til behandling af for eksempel muskelkramper, spastiske lammelser og øget svedproduktion står bag stigningen.