Spritnye lastbiler udsat for særpræget tyveri

Lastbilerne var nærmest først lige landet, før ukendte gerningsmænd kastede deres noget misforståede kærlighed over dem.

Et transportfirma i Viborg blev natten til torsdag udsat for et noget særpræget tyveri. Da første mand mødte ind torsdag morgen, blev han mødt af to spritnye lastbiler, som begge manglede sidedøre, lygter og kølerhjelm.

Lastbilerne var af mærket Scania, og de var begge af årgang 2024.

- Normalt er det sådan med indbrud i lastbiler, at man bryder ind og ser, om der er noget, man kan bruge. Her har man helt tydeligt gået målrettet efter det, man ville have, fordi det kræver noget særligt værktøj at udføre sådan et indgreb, fortæller Kim Steiniche, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

Airbags solgt til udlandet, og biler mistede sidespejle

Det er ikke første gang, at gerningsmænd retter sit fokus mod specifikke dele af et køretøj. Tidligere har politiet landet over oplevet en bølge af airbag-tyverier, og her fandt politiet flere eksempler på, at airbagsene blev solgt ud af landet.

Derudover oplevede man i Viborg for nogle måneder siden, at der blev stjålet sidespejle fra biler af mærkerne Audi, Mercedes, Tesla og BMW. Her var der blandt andet et tilfælde, hvor 21 forskellige bil fik stjålet sidespejle på under et døgn.

Torsdagens tilfælde, hvor det gik ud over to lastbiler, foregik på Ålandsvej i det vestlige Viborg. Politiet har efterfølgende været på stedet for at sikre spor, men politikommissæren oplyser, at der ikke er meget at gå efter.

Derfor er politiet vældig interesseret i hjælp fra offentligheden.

- Hvis nogen har set noget, som har virket mistænkeligt, vil vi meget gerne høre om det. Det er ofte sådan noget, som kan hjælpe os på rette vej, oplyser Kim Steiniche fra politiet i Viborg.

Du kan kontakte politiet på 1-1-4.