Septembervarme ideelt for kartoffelhøsten

Det varme og ikke mindst tørre septembervejr er ideelt til kartoffelhøst. Derfor er der travlt på kartoffelmarkerne i den midt- og vestjyske landsdel.

Lige nu er der stort pres på kartoffelmelsfabrikken i Karup. Sommeren er vendt tilbage og det udnytter kartoffelavlerne til at få en stor del af årets høst i hus. Det tørre og varme vejr er nemlig perfekt at høste kartofler i.  

- Det, at vi har haft en hel uge i træk nu, hvor vejret har været så godt, betyder, at vi nu har kørt en uge og høstet kartofler, fortæller David Straadt, der er kartoffelavler i Karup.

De mærker travlheden og varmen på Kartoffelmelsfabrikken i Karup. Her kører lastbilerne netop i disse dage i pendulfart.

Hård kost for kartoflerne

Men selvom kartoflerne har langt bedst af at blive høstet i tørvejr, har de stadig behov for næring, så længe de er i jorden.

- For os er det varme vejr jo godt, og for avlerne er det godt, men for de kartofler, der måske skal stå i marken en måned endnu, så er varmen hårdt kost, lyder meldingen fra Rasmus Trads, der er Agrochef på Karup Kartoffelmelsfabrik.

Og da ikke alle avlere kan komme af med deres kartofler på samme tid, må de, der nu venter i sommervarmen, ty til hjælpemidler, som plejer at være gemt væk om efteråret.

- Vi er ude og vande mange kartofler netop nu, og det sker ellers stort set aldrig i september måned. Men vejret er ekstremt tørt og ekstremt varmt, siger Rasmus Trads.

 

Det varme septembervejr giver travlhed på landsdelens kartoffelmarker.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.