Seks anholdt for at stjæle solceller: Politiet stod klar til at snuppe tyvene

Tyveriet skete vest for Løgstrup, hvor European Energy er i gang med at opføre en solcellepark.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Tidligt lørdag morgen fik politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set en bil med en stor trailer køre rundt uden lys på i Grønhøj.

Det skulle dog vise sig at være langt værre lovovertrædelser, føreren af bilen var i gang med.

På traileren stod der nemlig en større mængde solcellepaneler, som de tre mænd i bilen havde stjålet fra en solcellepark under opførelse tæt ved Kvosted vest for Løgstrup.

- Vi sender en hundepatrulje derud cirka 05.30, og de får hurtigt en fornemmelse af, at der kan være flere gerningsmænd på spil, siger vagtchef Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det fik de ret i. 

Kort efter ankom endnu en bil med traileren fuld af solcellepaneler kørende ind på samme adresse, hvor betjentene ventede, og pludselig stod politiet med seks anholdte.

- Det er klart, det er mange personer at holde styr på en lørdag morgen, og vi er i gang med at efterforske tyveriet og finde ud af, om der er flere gerningssteder eller flere gerningsmænd på spil, siger vagtchefen.

Derfor er der endnu ikke taget stilling til, om de seks personer, hvoraf flere er kendt af politiet i forvejen, skal fremstilles i grundlovsforhør.

Vagtchefen fortæller, at politiet for tiden oplever en stigning i antallet af anmeldelser af tyverier relateret til energiproduktion eller opvarmning. Især brænde og træpiller.