Sangskrivere vil gøre ukendt digter landskendt

Sangskriverne Gorm Bull og Palle Hjort vil med ny bog og CD gøre den for mange ukendte digter, Morten Nielsen, til allemandseje.

Sangskriverne Gorm Bull og Palle Hjort har skrevet en bog om digteren Morten Nielsen og sat musik til hans tekster. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Han har været til stor inspiration for mange kulturpersoner i Danmark, men er til gengæld helt ukendt for de fleste af os. Men nu skal mange flere lære den afdøde digter Morten Nielsen at kende.

Det mener sangskriverne Gorm Bull og Palle Hjort, der har skrevet en bog om digteren og sat musik til hans tekster. Mandag aften stod de på scenen på Hovedbiblioteket i Viborg. 

Han kan bare beskrive kærligheden. Han kan beskrive et samfund, som måske ikke lige er i balance, og han er barsk og ærlig.

Palle Hjort, sangskriver, Viborg

"Mit liv er alles" 

”Mit liv er alles” hedder bogen og CD’en, der er baseret på digte af Morten Nielsen.

- Fordi ingen kender Morten Nielsen, og det provokerede os lidt, fortæller Palle Hjort, der er sangskriver fra Viborg.

Derfor er han og Gorm Bull gået sammen om at udbrede digterens værker til et større publikum.

Inspirerer store kulturpersonligheder

Morten Nielsen døde som 22-årig under Anden Verdenskrig, men nåede at skrive en digtsamling, der inspirerer flere kulturpersoner som blandt andre Troels Kløvedal og Ghita Nørby. 

Læs også Prinsen læser digte i Herning

- Han kan bare beskrive kærligheden. Han kan beskrive et samfund, som måske ikke lige er i balance, og han er barsk og ærlig, siger Palle Hjort om Morten Nielsen og hans digte. 

Læs også Mors-digter får ordkraft-pris

Det er især de unge, de to sangskrivere gerne vil ramme med ”Mit liv er alles”, fortæller de. Derfor har de også lavet et kompendium, der kan bruges i udskolingen i folkeskolen og til undervisning i gymnasiet.

- For det dér, vi tror på, at man er modtagelig for hans digte.

De to sangskrivere rejser rundt i landet og optræder med Morten Nielsens digte indtil den 13. maj.