Regina er tyk-aktivist: - Jeg kæmper for retten til at være tyk

Regina Fjendbo elsker lyserødt tøj og allerhelst noget med pailletter. Regina Fjendbo nægter at gemme sig i kedeligt sort tøj, og hun er stolt over sin krop.

5:05
34 årige Regina Fjendbo fra Sdr. Resen ved Karup kæmper for at ændre samfundets opfattelse af tykke mennesker og for retten til at være tyk.

Den dag, vi møder 34-årige Regina Fjendbo er hun hjemme i Sønder Resen ved Karup. Her bor hun sammen med sin mand, der er efterskolelærer, og deres fire katte.

Regina Fjendbo tager imod os med et stort smil, grønne nylonstrømper og en kort t-shirt. Hun byder på kaffe, og inden vi ser os om, er hun godt i gang med sin livshistorie.

- Jeg har været tyk, siden jeg var lille, og jeg har altid følt, at det var forkert og noget, jeg skulle skjule. Allerede som otteårig løj jeg om min vægt, og det er jo helt skørt, fortæller Regina Fjendbo.

Hun fortæller også, at hun altid er blevet holdt udenfor og har mødt utallige fordomme på grund af sin vægt.

Regina Fjendbo er tyk- og kropsaktivist, og hun gerne råber op om den ulighed, hun mener, der er i vores samfund og som påvirker især kvinder og queerpersoner uanset deres kropsstørrelse.
Regina Fjendbo er tyk- og kropsaktivist, og hun gerne råber op om den ulighed, hun mener, der er i vores samfund og som påvirker især kvinder og queerpersoner uanset deres kropsstørrelse.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

- Den mest almindelige opfattelse er, at tykke mennesker er usunde, at de er dumme og spiser hele tiden.

Sådan oplevede Regina Fjendbo verden i mange år. Lige indtil hun tabte sig og pludselig kunne bruge en størrelse 38.

- Jeg fik så meget ros, jeg blev lyttet til, jeg kunne købe lige det tøj, jeg havde lyst til. Men jeg blev også syg og fik en spiseforstyrrelse, for jeg havde det ikke godt, fortæller hun.

På et tidspunkt gav Regina Fjendbo sig selv lov til at spise igen og droslede gevaldigt ned på fysisk træning, og så begyndte hun at følge tykke mennesker på de sociale medier.

- Det var helt fantastisk. Her så jeg tykke mennesker som, svømmede, dyrkede yoga og dansede, fordi de havde lyst til det. Og de skammede sig ikke over deres kilo. Det var en stor inspiration og åbenbaring for mig, fortæller hun.

Regina Fjendbo deler gerne billeder af sig selv på sin hjemmeside og sociale medier. Hun er også i gang med at planlægge en sommerhøjskole kun for tykke.

Regina Fjendbo er egentlig uddannet socialpædagog, men i dag har hun stiftet firmaet Tyrannosaurus Regs og satser nu alt på at leve af at være tyk-aktivist. Hun holder blandt andet foredrag, individuelle samtaler og så er hun med der, hvor debatten om retten til at være tyk foregår.

Hun er for længst holdt op med at læse kommentarspor, når hun optræder på de sociale medier, men kommentarerne har bekræftet hende i, at hendes arbejde er vigtigt.

- Hvis nogen kan blive så vrede på mig, fordi jeg kæmper for retten til at være tyk og gøre de ting, jeg har lyst til på trods af min vægt, så er det fandme en kamp, der skal kæmpes, siger tyk-aktivisten fra Sønder Resen.