Politikere tilbage på efterskole

Kristian Jensen fra Venstre og Thomas Jensen fra Socialdemokraterne besøger torsdag deres gamle efterskole.

I 1986 til 1987 gik politikerne Kristian Jensen og Thomas Jensen på efterskole sammen på Bjergsnæs Efterskole i Viborg. På torsdag tager de sammen tilbage til efterskolen for at tale med eleverne om politik.

- Jeg synes altid, det er spændende at komme ud og diskutere politik med unge mennesker, og jeg synes også, vi som folketingspolitikere har en forpligtigelse til at gøre det, siger Thomas Jensen.

Det var Thomas Jensen der tog initiativ til arrangementet, men både skolens forstander og Kristian Jensen var hurtigt med på idéen.

- Vi er almindelige mennesker, og vi har gået på samme skole, som dem der er elever nu, og da jeg gik der, havde jeg ikke regnet med, at jeg skulle sidde i Folketinget 28 år senere, siger Thomas Jensen.

De to år på Bjergsnæs Efterskole var springbrættet til Kristian Jensen karriere. Her var et par af skolens lærere gode til at diskutere med eleverne.

- Det var på Bjergsnæs, jeg blev politisk aktiv. Vi snakkede rigtig meget politik - og lærerne provokerede os til at tage stilling om alt muligt, siger Venstres Kristian Jensen.

Kristian Jensen ser frem til Efterskole-besøget på torsdag.

- Jeg glæder mig til at komme op og tale med eleverne. Jeg mener ikke, at de nødvendigvis skal være politikere, men de skal bestemme over deres eget liv.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.