Politiet rykkede talstærkt ud: To unge gik rundt med softgun

På afstand er det stort set umuligt at se forskel på en softgun og en rigtig pistol. Betjentene havde derfor skudsikre veste på, da de afsøgte området i Bjerringbro.

En softgun er en yderst vellignende kopi af en rigtig pistol (arkivfoto).
En softgun er en yderst vellignende kopi af en rigtig pistol (arkivfoto).
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi tog ingen chancer, da der sent lørdag eftermiddag indløb en bekymrende melding fra Bjerringbro.

En beboer i Skovparken havde fra sit vindue set to unge, der gik rundt med en pistol. Den ene tog pludselig pistolen frem og pegede på den anden. Herefter placerede han pistolen i bukserne, og de to forsvandt ind på en skovsti.

Opkaldet fik politiet til at sende fem biler mod Bjerringbro, og betjentene iførte sig skudsikre veste, inden de afsøgte området.

Anmelderen havde givet et godt signalement af de unge, og det lykkedes kort efter betjentene at finde frem til to lokale unge på 19 og 17 år.

Den 17-årige havde ganske rigtigt en pistol på sig, men det viste sig heldigvis at være en softgun - altså en kopi af en rigtig pistol, der skyder med plastikkugler.

Det kan være meget svært at se forskel på en softgun og en rigtig pistol, og på afstand er det stort set umuligt. Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, benytter derfor lejligheden til at løfte en advarende pegefinger.

- Man skal ikke gå rundt med sådan noget i det offentlige. Det er en meget dårlig idé. Vi er nødt til at træffe vores forholdsregler, når vi får en melding om skydevåben. Man gør andre mennesker bange, og man risikerer, at tingene udvikler sig i en uheldig retning, siger vagtchefen.

Det bliver nu op til lokalpolitiet i Viborg at afgøre, hvilke konsekvenser sagen skal have for de to unge, men der var efter alt at dømme flere lovbrud i deres uheldige opførsel.

Man skal være 18 år for at købe og eje en softgun, og samtidig er det forbudt at bruge den på et offentligt areal.