Politiet holder udendørs mesterskaber i skydning

Politiet afholder i dag og i morgen skydekonkurrence. For at finde Danmarks bedste med sit tjenestevåben.

Hvem er den bedste med sit våben i politiet? Det bliver afgjort i disse dage, hvor der er udendørs danske mesterskaber i politiskydning. En af de deltagende politibetjente er Michael Rasmussen, han arbejder for lokalpolitiet i Herning, og han er med for allerførste gang. Den første skydning fik nerverne til at røre på sig i debutanten.

- Når det lige begynder at komme tæt på, så kan man godt mærke, at man er lidt ekstra opsat, siger Michael Rasmussen før første skydning.

Danmarks mesterskaberne i politi skydning foregår på Viborg Skytteforenings baner, så Michael Rasmussen er næsten på hjemmebane. Men før konkurrencen går i gang, kommer den jyske beskeden frem i lokalbetjenten. 

- Jeg vil ikke sige, jeg er god, men sådan en god allrounder, det er okay, nu må vi se, man skal passe på med at sige for meget, inden vi går i gang, siger han.

Intet at sigte efter

Deltagerne skal skyde i cirka en have time i flere forskellige discipliner, alle skydninger bliver foretaget med tjenestepistol.

Efter første skydning var debutanten ikke helt tilfreds.

- De sidder jo ikke alle sammen i midten, men der går lige lidt tid, inden man har skudt sig ind, det er der bare ikke helt tid til i dag, så vi må se at få det bedste ud af det, siger Michael Rasmussen.

Og det er en svær disciplin.

- Man har jo ikke noget at sigte efter, når man kommer ud på den afstand, det skal bare sidde der, forklarer Michael Rasmussen.

Pulsen kommer op

I en af disciplinerne skal deltagere affyre skud på bestemte tidspunkter. Der kommer et bip og derefter skal skuddet falde hurtigst muligt og så præcist som muligt, der kommer i alt fem bip. Denne disciplin tiltaler Michael Rasmussen, der den giver en snert af realisme.

- Det er det, der er det sjove ved det, det er, når der kommer lidt puls på. De gange hvor det er sket, at kolleger har været nødt til at afgive skud, der er det jo i pressede situationer, hvor man har pulsen op mange gang, siger han.

Michael blev nummer to i sit heat, de var 40 der skød om kap i tirsdag, konkurrencen fortsætter onsdag. 

Politiet afholder i dag og i morgen skydekonkurrence. For at finde Danmarks bedste med sit tjenestevåben.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.