Otto var ved at dø af alvorlig virus: Nu advarer Viborg-dyrlæge

Dyrlæge Lise Svejgaard i Viborg mistænker, at en alvorlig virus er i omløb efter mange tilfælde med indlæggelser af hunde.

2:18
Schnauzer-hunden Otto på ni år var smittet med en mavetarmsygdom.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Schnauzer-hunden Otto plejer at snuse rundt, logre med halen og være en meget social familiehund.

Men mandag i sidste uge begyndte han at opføre sig anderledes.

Hans ejer, Anette Kristensen Schnedler fra Viborg, kunne slet ikke genkende ham og blev bekymret.

- Han blev urolig og pib, også selv om vi sad med ham. Han kunne ikke finde ro. Han fik tynd mave og kastede op, og så begyndte der at være lidt slimet blod i hans afføring, fortæller hun.

Ifølge Anette Kristensen Schnedler havde hendes hund været dårlig i et par dage, men da hun opdagede blodet i afføringen, kontaktede hun straks dyrlægen.

- Dyrlægen tog en masse blodprøver og fik ham i drop, og så indlagde hun ham til fredag i sidste uge. Var vi ikke kommet med ham torsdag, så sagde dyrlægen, at vi ikke havde haft ham i dag, siger hun.

Otto blev efter indlæggelsen i Viborg kørt til 'Dyrenes Skejby', som er et dyrehospital i Viby ved Aarhus, fordi han var så urolig.

Han er nu hjemme igen hos sin familie, og Anette Kristensen Schnedler forventer, at han snart er ved at være den samme gode hund.

Anette Kristensen Schnedler med Otto, der igen er klar på leg.
Anette Kristensen Schnedler med Otto, der igen er klar på leg.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Advarer mod smitsom virus

Ifølge dyrlæge Lise Svejgaard på Egelund Dyreklinik ved Viborg er Otto langt fra den eneste hund, der har været syg med symptomer som blandt andet gullig eller blodig diarre, nedsat appetit eller opkastninger.

Den seneste halvanden uge har hun haft mange hunde i sin klinik med det, som hun kalder en smitsom mavetarmsygdom.

- Vi ved ikke præcis, hvad det er for en sygdom. Vi kan ikke sætte navn på den. Men alt tyder på, at der er tale om en smitsom virus, som florerer blandt hunde på Viborgegnen, fortæller Lise Svejgaard og fortsætter:

- Nogle hunde er ikke så hårdt ramt - men slipper med tynd mave. Men især små hvalpe og voksne hunde, som er svage eller har en kronisk lidelse, kan blive alvorligt syge.

Hun opfordrer derfor hundeejere til at kontakte en dyrlæge, hvis man oplever sin hund med ovenstående symptomer.