Midtjyllands Lufthavn stopper afgange

Fra tirsdag er det ikke længere muligt at tage flyet fra Karup til Kastrup midt på dagen.

Fra uge 33 kommer ruten op på fire daglige afgange igen.
Fra uge 33 kommer ruten op på fire daglige afgange igen.
Foto: Tobias Meier, TV MIDTVEST

Det vil ikke længere være muligt at flyveren mellem Midtjyllands Lufthavn i Karup og Københavns Lufthavn i Kastrup midt på dagen.

Der bliver nemlig reduceret til to daglige afgange, fordi der er økonomiske udfordringer hos operatøren, Danish Air Transport (DAT), oplyser Jesper Rungholm, der er direktør ved DAT.

- Vi er løbet lidt tør for flyvemaskiner faktisk og skal økonomisere med ressourcerne, og det gør, at vi bliver nødt til at fordele bruget af flyvemaskinerne mellem Midtjylland og de andre indenrigsflyvninger, vi laver, forklarer han.

Før coronakrisen fløj flyet syv gange dagligt, men pandemien har plaget flybranchen.

- Det er bestemt ikke i vores planer eller lufthavnens ejerkreds planer, at der skal lukkes ned for hverken lufthavnen eller ruteflyvning, men vi har haft to år med meget tumult grundet corona, og der har været nedlukninger, og det skal vi forbi, forklarer direktøren.

Ingen ruter i sommerperioden

I sommerperioden vil der dog ikke være nogle ruter, oplyser Jesper Rungholm.

- Vi har jo ikke privatrejsende på Midtjyllands lufthavn i et stort omfang, det er jo en erhvervsrute, og i den periode, hvor erhvervslivet er på sommerferie, der giver det ikke mening at flyve rent økonomisk, fortæller han.

Først efter sommerferien, håber Danish Air Transport, at der er fire daglige afgange fra lufthavnen i Karup, da det er et minimum for en erhvervsrute.