MF ind i sag om lightergas

Socialdemokraten Karin Gaardsted, der er valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds, vil stille spørgsmål til ministre om lightergas.

En købmand i Thyborøn har forbudt salg af lightergas til unge under 18 år. Det sker, fordi flere forældre har henvendt sig med en bekymring om, at unge i byen sniffer lightergas som rusmiddel.

Nu er der opbakning at hente fra Karin Gaardsted, som er valgt til Folketinget for Socialdemokraterne. I den kommende uge vil hun tage sagen med til Christiansborg.

- Jeg vil stille spørgsmål til justits-, social- og sundhedsministeren, siger Karin Gaardsted.

Socialdemokraten fra Viborg er medlem af Folketingets sundhedsudvalg. Hun bemærker, at lightergasmisbrug fra tid til anden er aktuelt rundt omkring i landet.

- Problemet har været taget op flere gange i Folketinget uden, at man har fundet en endelig løsning. Et misbrug, som unge her har gang i, er umuligt at lovgive sig ud af, vurderer Karin Gaardsted.

Hun vil derfor have forældre, politi og kommune, med lærere og pædagoger, mere på banen. Karin Gaardsted vil henvende sig til de relevante ministre om sagen på tirsdag. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.