Kvinde livsfarligt forbrændt: Ville tænde op i biopejs

En 33-årig kvinde fra Skals blev torsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet efter kvinden blev stærkt livsfarlig forbrændt, da hun var i færd med at tænde op i en biopejs.

33-årig kvinde måtte torsdag eftermiddag flyves til Rigshospitalet, efter hun blev alvorligt forbrændt.
33-årig kvinde måtte torsdag eftermiddag flyves til Rigshospitalet, efter hun blev alvorligt forbrændt.
Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland

En 33-årig kvinde fra Skals er i livsfare efter en eksplosionsbrand. Ifølge politiet var kvinden i færd med at tænde op i en biopejs, da ulykken skete. 

- Der sker en eksplosion og hun får forbrændt store dele af kroppen. Der er et femårigt barn også, som bliver lettere forbrændt, fortæller Ralf Høgedal, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg. 

En biopejs brænder på brandbare dampe fra flydende bioethanol. Politiet ved endnu ikke præcist, hvordan eksplosionen kunne ske, men opfordrer generelt alle til at tænke sig godt om, hvis de tager nye energikilder i brug. 

- I en tid med energikrise, så er det vigtigt at understrege, at hvis man er i gang med at bruge alternative varmekilder, så skal man følge anvisningerne præcist og tænke sig godt om. I de tilfælde, hvor man har med ild at gøre, kan det altid være livsfarligt, siger Ralf Høgedal og understreger samtidigt at et hændelsesforløb endnu mangler at blive fastlagt. 

Når kvinden blev fløjet hele vejen til Rigshospitalet skyldes det, at det er her de førende eksperter i brandsårsbehandling befinder sig. 

Politiet kender fredag morgen ikke den 33-åriges tilstand.