Kom på rundvisning - Lokalpolitiet i Herning flytter i nye lokaler

Efter 63 år i de samme lokaler på Nørregade 1, kan Lokalpolitiet i Herning snart se frem til en topmoderne politigård. De skal nemlig flytte.

Bygningen er fra 1955, og året efter rykkede Lokalpolitiet i Herning ind. Vi mødes med Niels Kristian Larsen, der er vicepolitiinspektør hos Lokalpolitiet i Herning, på den gamle politistation i Nørregade.

Vi bliver ført gennem smalle gange oplyst af et gulligt lys og ned til et mødelokale i en skurvogn. Skurvognene skulle have været en midlertidig løsning, men har nu været en del af politistationen i adskillige år.

Her får vi en masse at vide om, hvordan den nye station kommer til at adskille sig fra den gamle.

- Der er meget mere fokus på sikkerhed på den nye station. Det er bedre lokaler, der er langt mere tidssvarende til den måde, man udfører politiarbejde på i dag, siger Niels Kristian Larsen.

Herefter bliver vi vist nogle af de steder, som især forbedres på den nye station

Bedre håndtering af anholdte

En af de helt store forskelle på den nye og den gamle station er den måde, man kan håndtere anholdte på.

- På den gamle station kan personer i omkringliggende ejendomme se direkte ned på den anholdte, når vi slæber dem ind på stationen, siger Niels Kristian Larsen.

quoteDer er meget mere fokus på sikkerhed på den nye station.

Niels Kristian Larsen, vicepolitiinspektør, Lokalpolitiet i Herning

Derudover kan politiets arbejde blive påvirket af vind og vejr, fordi fragten af en anholdt person sker under åben himmel.

- Når vi har fået den anholdte ind, skal to betjente fragte ham ned af en lille, smal trappe, og det kan være rigtig svært, hvis der er tale om en stor mand, der ikke har lyst til at blive anholdt, siger vicepolitiinspektøren. 

Sådan er det slet ikke på den nye station. Her kan betjentene nemlig køre en bil ned i en sluse, som sikrer, at den anholdte ikke kan stikke af. Derudover er der overdækket, så selvom det skulle regne eller sne, er der ikke risiko for, at der skulle blive glat.

Bedre sikkerhed og samarbejde

Også i receptionen er der blevet lavet sikkerhedsforanstaltninger. 

- Vi har fået sat glas op foran receptionen, så hvis en borger vil ind og gøre os ondt, skal de først forbi glasset, og dermed har vi mulighed for at nå at søge væk, siger Niels Kristian Larsen.

Derudover er der også et stort briefing-område midt i stationen, der går op gennem to etager. På den måde kan beredskabet, der holder til på første sal, og efterforskningen, der holder til på på anden sal, nemt kommunikere om større aktioner.

- Selvfølgelig kommer vi til at savne den gamle station. Flere har levet nærmest hele deres politiliv dernede. Men når man ser på, hvad det er for nogle lokaler, vi får i stedet, klager vi bestemt ikke, siger Niels Kristian Larsen fra Lokalpolitiet i Herning.

Politiet flytter ind den 9. januar.

Kom med Niels Kristian Larsen på rundvisning på den nye politistaion i Herning.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.