Kis er ordblind: Nu kan hun vinde en stor pris for erotisk roman

Forfatteren Kis Baadsgaard fra Lånum er med i løbet om at vinde Årets Lydbogspris ved Mofibo Awards under genren romance for hendes bog ’Blodets Mørke Bånd’.

2:36
Der er store smil på Kis Baadsgaards læber i øjeblikket. Hun er nemlig nomineret til Årets Lydbogspris 2022.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

For 52-årige Kis Baadsgaard har det aldrig været nemt, når hun skal skrive ord.

Men udfordringerne ved at være ordblind har aldrig stoppet hende fra at udtrykke sig på skrift og skrive bøger.

Nu er forfatteren fra Lånum nomineret til Mofibos Store Lydbogspris 2022, og det er forfatteren beæret over.

- Det er en form for skulderklap fra ens læsere, at de godt kan lide det, som jeg laver. Det betyder meget, for hvis jeg kan, så kan mange andre også, det er blod, sved og tårer, men det kan lade sig gøre, sige Kis Baadsgaard.

Selv om det tager længere tid for hende at skrive, så har hun fundet stor hjælp i at have gule sedler på sit arbejdsværelse, hvor ord som ’arrangement’ og ’entreprenør’ står skrevet. På den måde kan hun se, hvordan ordene staves.

Men udover de mange sedler, så bruger hun også Google til at søge efter den rigtige stavning - men vigtigst af alt så har hun gode korrekturlæsere.

Bøger i romance-genren

Siden 2018 har Kis Baadsgaard udgivet syv bøger og otte noveller. Alle tekster hører under romance-genren, som er en blanding af kærlighed, erotik og livet.

Hendes bog ’Blodets Mørke Bånd’, som netop er nomineret til den fornemme pris, handler om den fiktive Ask Gabriel fra Viborg, som aldrig har haft svært ved at finde selskab i sengen om natten.

Og lige med den historie har hun fået mange læsere og lyttere, og derfor er hun nu nomineret til prisen, oplyser Søren Brinch Vestergaard, som er forlagschef ved Mofibo.

- Det er et udtryk for, at folk godt kan lide hendes måde at skrive på, at de lytter eller læser bogen færdig, og det viser også, at hun har vundet et publikum, og det er det allersværeste for en forfatter, siger han.

Kis Baadsgaard håber nu, at nomineringen kan hjælpe hende til, at hun en dag kan leve af at være forfatter, og 3. marts finder hun ud af, om hun har vundet Årets Store Lydbogspris, når Mofibo Awards bliver afholdt i København.