Karup Lufthavn bløder

Krisen har ramt Karup Lufthavn så hårdt, at de nu beder ejerkredsen om 10 millioner. Lufthavnen forventer et underskud på 2,8 millioner kroner i år.

Lufthavnens bestyrelse skriver i en pressemeddelelse, at krisen har ramt lufthavnen. I 2010 havde lufthavnen 154.000 afgående passagerer. Det tal forventes at være næsten halveret i 2012. Nemlig 88.000 passagerer.

På grund af de faldende passagertal forventer lufthavnen en indtægtsnedgang på 8,6 millioner kroner og et forventet underskud på 2,8 millioner kroner i 2012. Og på den baggrund har lufthavnen nu brug for en kapitalindsprøjtning.

Kommuner må træde til

Derfor har bestyrelsen for lufthaven anmodet ejerkredsens byråd om at bevillige 10 millioner kroner. 5 millioner i kapitalindskud og 5 millioner som garanti. Dette gøres ifølge pressemeddelelsen for at sikre lufthavnens fremtidige drift.

Ejerkredsen består af Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune, Lemvig Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Silkeborg Kommune, Skive Kommune, Struer Kommune og Viborg Kommune.

Hør her senior-aktieanalytiker Jacob Pedersen vurdere Karup Lufthavns problemer:

Jacob Pedersen vurderer Karup Lufthavns problemer

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.