John finder forsvundne kæledyr: - Det giver mig alt

En pensioneret falckredder bruger alle sine vågne timer på at lede efter andres forsvundne kæledyr.

John Christiansen Efterlyste kæledyr
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

- Det er vagthavende, efterlyste kæledyr, John C. 

Sådan lyder det mange gange om dagen i en lejlighed på 1. sal i Viborg.

Lejligheden er omdannet til en digital vagtcentral, hvor den pensionerede falckredder John Christiansen bruger alle sine vågne timer på at lede efter andres forsvundne kæledyr.

- Jeg fik knogleskørhed og tænkte hvad så nu? Nu kan jeg jo ikke køre ambulance og bære folk og være brandmand, som jeg var tidligere. Jeg har arbejdet med dyr hos Falck, og så synes jeg, det her var en god ide, og det giver mig alt, for næsten hver gang vi er inde over, så får vi dyrene hjem, siger John Christiansen, der er direktør i Efterlyste Kæledyr.

quoteJeg har arbejdet med dyr hos Falck, og så synes jeg, det her var en god ide, og det giver mig alt, for næsten hver gang vi er inde over, så får vi dyrene hjem.

John Christiansen, direktør i Efterlyste Kæledyr

Har aldrig fri

John Christiansen har stiftet siden Efterlyste Kæledyr. Den har som den eneste Facebookside i Danmark mulighed for at sende alarm-efterlysninger ud, når kæledyr er blevet stjålet. 

Meddelelserne går via sociale medier, dyrlæger, internater og dyrehospitaler og når derfor ud til omkring en million mennesker.

- Jeg har rigtig travlt og aldrig fri. Jeg kan ligge inde i soveværelset og blive ringet op, men en skal sidde bag alarmcentralen og styre computeren, siger John Christiansen, der har 350 frivillige i marken at trække på.

Han har fem skærme åbne på samme tid og følger med på dem alle. Hver uge får han over 20 anmeldelser fra fortvivlede ejere, der savner deres dyr.

 
 
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Har ikke selv kæledyr

Den tidligere falckredder må ikke selv have kæledyr, der hvor han bor og har heller aldrig selv haft et. Alligevel har han viet sit liv til frivilligt at finde andres forsvundne kæledyr.

- Jeg elsker dyr. I starten synes jeg, det var spændende og sjovt, men i dag er det hårdt, og det mener jeg seriøst, for man får mange ulykkelige historier ind, siger John Christiansen.

Det er primært hunde og katte, der forsvinder, men også kænguruer, slanger, en krokodille og en giraf har været efterlyst.

I de to år, siden har eksisteret, har John Christiansen været med til at finde 1000 kæledyr.

Når der er tale om stjålne dyr, henviser John Christiansen til politiet og laver et opslag til sitet. 

2:06