Ildsjæle beskylder kommune for smøl

Ildsjæle i Daugbjerg kan ikke komme i gang med at bruge gave på 750.000 kroner, fordi de efter et år stadig venter på tilladelse.

I marts sidste år fik Støtteforeningen for Daugbjerg Minilandsby 750.000 kroner fra blandt andet  af Realdania til at restaurere byens gamle vandmølle - men arbejdet er stadig ikke gået i gang, og støtteforeningen beskylder nu Viborg Kommune for smøl i sagsbehandlingen.

- De siger hele tiden, at det er lige på trapperne. Men de har ikke engang sendt ansøgningen videre til de relevante myndigheder, og så føler man sig da lidt holdt for nar, siger kasserer i støtteforeningen, Torben Bach Jensen.

Støtteforeningen kan ikke begynde arbejdet med at sætte et nyt hjul på møllen, fordi det kræver tilladelser i henhold til vandløbsloven og vandforsyningsloven. Men Viborg Kommune har først for nylig sendt støtteforeningens ansøgning i høring - og da høringen mindst vil tage 10 uger, kommer foreningen under tidspres, fordi pengene fra Realdania skal bruges i år - ellers bortfalder bevillingen.

Bedre kommunikation

Chefen for Natur og Vand i Viborg Kommune, Jørgen Jørgensen, forklarer den lange ventetid med, at kommunen har manglet oplysninger fra støtteforeningen, men han erkender også, at forvaltningen kunne have været mere klar i sin kommunikation.

Møllen i Daugbjerg kan dateres tilbage til 1611, og det var efter sigende her det jyske svar på Robin Hood, Jens Langkniv, blev født.

Daubjerg Mini-Landsby er kopi i størrelse 1:10 af Daugbjerg, som den så ud før den storbrand, der raserede byen i 1791,

02:08 Luk video