Hjemmeværnskompagni går imod strømmen og skaffer flere medlemmer

Mens hjemmeværnet på landsplan har svært ved at fastholde folk, ser det anderledes ud for et kompagni nær Viborg.

01:47

Mens hjemmeværnet på landsplan har svært ved at fastholde folk, ser det anderledes ud for et kompagni nær Viborg. Se indslaget her. Video: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Hjemmeværnet kæmper i disse år med både at rekruttere nye medlemmer og fastholde dem, der allerede er trukket i uniformen. Men mens medlemstallet generelt er på tilbagetog på landsplan, så ser billedet anderledes ud for hjemmeværnskompagniet Kongenshus ved Viborg.

Til den årlige nytårsparole kunne kompagniet i dag gøre status og konkludere, at det nu er 11 mand større end sidste år.

- Vi favner vidt. Vi er ude rigtig mange steder, og vi har en rigtig aktiv rekrutteringsspecialist, som ser alle muligheder, siger Kirsten Karred, der er kompagnichef i Hjemmeværnskompagni Kongenshus.

Ros fra højeste sted

Udviklingen i medlemstallet er også blevet bemærket højere oppe. I dag var chefen for hele Hjemmeværnet på besøg, og han havde rosende ord med på vejen.

Det er super positivt at komme hertil og opleve at selv i en tid, hvor vi har udfordringer med at fastholde og gerne øge antallet af aktive, så er man her lykkedes med at hverve flere soldater.

Jens Garly, chef for Hjemmeværnet

- Det er super positivt at komme hertil og opleve at selv i en tid, hvor vi har udfordringer med at fastholde og gerne øge antallet af aktive, så er man her lykkedes med at hverve flere soldater. Det er rigtig flot, siger generalmajor Jens Garly.

En af dem, der er ny i rækkerne i Kongenshus er 24-årige June Jensen. Skinnebensbetændelse spændte ben for hendes værnepligt, men nu tager hun revance i hjemmeværnet

- Jeg synes, det er megaspændende. Jeg studerer til socialrådgiver ved siden af, men jeg kunne ikke helt give slip på at være i forsvaret, siger hun.

Kompagniet har nu godt 300 medlemmer i alt. 

Læs også Hjemmeværnet på stor øvelse: Civile kan blive involveret