Håndgranat fundet i Gudenåen - sprængt af midt i Bjerringbro

Ammunitionsryddere måtte søndag aften sprænge en håndgranat af midt i Bjerringbro by. Granaten var blevet fisket op af Gudenåen af en privatperson.

Håndgranat fra 2. Verdenskrig blev fisket op af Gudenåen og senere sprængt af ammunitionsryddere fra Skive.
Håndgranat fra 2. Verdenskrig blev fisket op af Gudenåen og senere sprængt af ammunitionsryddere fra Skive.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

En såkaldt "Magnetfisker", der fiskede i Gudenåen, fik søndag en farlig fangst på krogen.

Da han trak magneten op af Gudenåen, sad der en gammel ananashåndgranat fast på den. Fiskeren lagde derefter granaten i en balje og tog den med hjem.  Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

Sprængte den på stedet

Efter at være kommet til Bjerringbro kontaktede han politiet, hvor han fortalte at han havde gemt håndgranaten et sikkert sted.  Politiet rykkede hurtigt ud til stedet.

- Sprængstof, der er så gammelt, bliver enormt ustabilt, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, til TV 2.

Efter anmeldelsen blev ammunitionsrydderne fra Skive kaserne underrettet om fundet af granaten. Ammunitionryddrne og en politipatrulje blev sendt til broen over Gudenåen ved Brogade i Bjerringbro. Her foretog politiet afspærring mens ammunitionsrydderne besigtigede håndgranaten.

Efter at have set håndgranaten, der formentlig er fra krigens tid, vurderede ammunitionsrydderne, at det var nødvendigt at sprænge håndgranaten på stedet. Sprængningen fandt derfor sted omkring klokken 21.30 søndag aften. 

- De fleste i byen må have hørt det ske, da de sprængte den, siger Henrik Nielsen til TV 2.

Politi: Rør ikke ved gammel ammunition

Ammunitionsrydderne udtaler at det ikke er første gang, at de har måtte rykke ud til fund af gammel ammunition i forbindelse med magnetfiskeri.  

Ammunitonsrydderne advarer mod, at man rører ved fund af gammel ammunition. Finder man ammunition skal man derimod lade tingene ligge og straks underrette politiet på tlf. 114.