Hård kritik af græstæppet: Stadioninspektør er ramt på stoltheden

En kombination af dårlig dræning og det våde efterårsvejr betyder, at spillerne i Viborg FF må leve med et noget ujævnt underlag.

Forholdene er langt fra optimale, når topholdet i fodboldens 1. division Viborg FF spiller hjemme på Energi Viborg Arena.

Græsset gror ikke, som det skal. Det er ujævnt, og der kommer hurtigt store huller, når spillerne går til den på banen. Og den ansvarlige, stadioninspektør Lars Christensen, er godt klar over, at den er gal.

- Jeg er ramt på stoltheden af, at vi ikke kan levere en bedre bane. Jeg er selv uddannet groundsman, men vi kan ikke gøre så meget lige nu årstiden taget i betragtning, siger han.

Stadioninspektøren peger på, at der er problemer med dræningen af banen. Og kombineret med det kølige og våde efterår giver det en græsplæne med meget korte rødder og dermed en bane langt under den standard, som spillerne i Viborg er vant til.

- Vi har en bane, der på grund af årstiden ikke er i vækst. Vi skal bruge noget lys, varme og luft. Vi kan tænde banevarmen, men lyset er her simpelthen ikke på denne tid af året, så vi er voldsomt pressede, siger Lars Christensen.

Cheftræneren for Viborg FF, Jacob Neestrup, har tidligere rettet en hård kritik af banen.

- Vi er en top 14-klub i Danmark, og vi vil gerne være i top 10. Men så nytter det altså ikke, at vi stiller op med sådan en bane. Det er pinligt, sagde Neestrup til Viborg Stifts Folkeblad.

Og det er en kritik, som stadioninspektør Lars Christensen betegner som berettiget.

- Det kan vi ikke sige noget til. Banen er ikke, som den plejer at være, siger han.

Torsdag aften er der topopgør på stadion mellem Viborg FF og Silkeborg IF. Spillerne må dog væbne sig med tålmodighed. Ifølge stadioninspektøren bliver forholdene først tip top, når varmen kommer til foråret.

Forholdene på stadion i Viborg bliver først optimale igen til foråret, vurderer stadioninspektøren.
Forholdene på stadion i Viborg bliver først optimale igen til foråret, vurderer stadioninspektøren.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST