Grundfos fyrer 105 medarbejdere

Grundfos har i dag givet medarbejderne i Bjerringbro en kedelig besked at gå på weekend på.

Grundfos opsiger 105 medarbejdere i Grundfos A/S og i Grundfos BioBooster. Det sker med baggrund i det stagnerende salg og for at tilpasse medarbejderstyrken til det forventede aktivitetsniveau i fremtiden.

- Selv om nogle områder har travlt, og det generelt går bedre for det danske produktionsselskab, ser vi ind i en periode, hvor der er behov for at reducere vores kapacitet for at opretholde en fornuftig og sund balance mellem kapacitet og salg, siger Anders Lund Hansen, Senior Manufacturing Director, Grundfos A/S.

Beslutningen berører 100 timelønnede og funktionærer i Grundfos A/S. Langt de fleste af dem er placeret i Bjerringbro. I løbet af året er der blevet reduceret i antallet af medarbejdere ved tilpasninger og ved naturlig afgang, men det har, i forhold til den nuværende situation, ikke været tilstrækkeligt.

- Der er tale om gode og dygtige medarbejdere, som vi ønsker hurtigt kommer videre i andet job. Derfor tilbyder vi alle hjælp og rådgivning til jobsøgning, siger Anders Lund Hansen.

Hos Grundfos BioBooster i Langå bliver i alt fem timelønnede og funktionærer sagt op. Også her er forklaringen et salg, der ikke lever op til forventningerne.

- Det er meget ærgerligt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, men vi ser ind i en periode med overkapacitet. Derfor er det nødvendigt med tilpasningen, siger Finn Nielsen, Managing Director, Grundfos BioBooster.

Grundfos foretog senest en fyringsrunde i november 2014, hvor i alt 405 medarbejdere blev afskediget på verdensplan. Heraf 133 i Danmark.