Grundfos-formand om Nippers farvel: - Vi var overraskede, men ikke uforberedte

Den nu tidligere administrerende direktør for Grundfos, Mads Nipper, er stoppet. Nu skal verdens største pumpevirksomhed have ny mand ved roret.

Virksomheden Grundfos, som er verdens største producent af pumper, skal have ny direktør. Det står klart, efter det onsdag blev meldt ud, at Mads Nipper stopper som administrerende direktør i virksomheden.

Mads Nipper, som inden sin karriere hos Grundfos bestred flere ledende stillinger hos Lego, starter som ny administrerende direktør i energiselskabet Ørsted fra årsskiftet.

- Mads har betydet meget for Grundfos, og vi er alle sammen kede af, at han forlader os, men vi er også glade for den rejse, vi har været på sammen med Mads, hvor vi har gjort rigtig mange gode ting sammen, fortæller formand for bestyrelsen Grundfos Holding A/S, Jens Moberg.

quoteHvis jeg skulle tage et væddemål, så ville Poul Due Jensen være den oplagte kandidat til administrerende direktør, fordi han kender virksomheden indefra, og han må også være ved at være moden.

Henrik Ørsholt, erhvervskommentator, TV2

Nu er spørgsmålet, hvem der bliver Grundfos’ nye mand ved roret. Jens Moberg vil ikke nævne nogen navne i den forbindelse, men fortæller, at de er på udkig.

- Vi har sat processen i gang med at finde en ny CEO, og den proces starter på en rigtig solid platform, hvor vi har kigget på såvel interne som eksterne kandidater.

Erhvervskommentator peger på tredje generation

Ifølge erhvervskommentator Henrik Ørholst er Poul Due Jensen et oplagt valg til en ny topchef. Han er søn af Niels Due Jensen, som er mangeårig bestyrelsesformand og koncernchef i Grundfos, og hans farfar, som også hed Poul Due Jensen, grundlagde virksomheden.

- Hvis jeg skulle tage et væddemål, så ville Poul Due Jensen være den oplagte kandidat til administrerende direktør, fordi han kender virksomheden indefra, og han må også være ved at være moden. Han har haft forskellige roller og senest som koncerndirektør, så det ville være logisk nok, at han tager det sidste skridt op til administrerende direktør, sagde Henrik Ørsholt onsdag aften til TV MIDTVEST.

Jens Moberg vil dog ikke afsløre, om det bliver tredje generationen i Grundfos-familien, der kommer til at tage over for Mads Nipper.

- Jeg kan ikke kommentere på navne af hensyn til den fortrolighed, der er mellem os og mulige kandidater, fortæller han.

Det er vigtigt, at man ikke forhaster forløbet med at finde den rette person til at overtage ansvaret for Grundfos, understreger Jens Moberg.

- Kvalitet er vigtigere end tid, så vores fokus er på at sørge for, at vi har høj kvalitet i processen, vi vender alle muligheder og holder det op mod hinanden for at sikre, at vi vælger den helt rigtige CEO til at tage Grundfos videre på den spændende rejse, vi allerede er på, siger han.

Farvel til en værdsat leder

Da det onsdag blev meldt ud, at der skulle findes en ny til at stå i spidsen for pumpegiganten, havde de hos Grundfos forberedt slagets gang. Mads Nipper og Jens Moberg havde på forhånd lavet en video, som blev sendt til virksomhedens medarbejdere samtidig med, at pressen kunne bringe nyheden.

Det er nemlig vigtigt, at der er fuld åbenhed og transparens i virksomheden, fortæller bestyrelsesformand Jens Moberg. Han var også selv overrasket, da han først fandt ud af, at de i Grundfos skulle tage afsked med topchefen.

Ifølge Jens Moberg har Mads Nipper udover at være en værdsat leder også været med til at sørge for det, han betegner som en ’stærk forøget indtjening’ i pumpevirksomheden.

- Jeg er rigtig ked af, at Mads har valgt at forlade Grundfos, men jeg har også ønsket ham tillykke med sit nye job. Og jeg er glad for alt, hvad Mads har gjort for Grundfos.

- Han har været med os nu i seks år, og dengang han kom ind, lavede vi en 2020-strategi sammen med koncernledelsen. Den har vi eksekveret på siden og skabt fantastiske resultater - både økonomisk, men også på mange andre områder som innovation, medarbejdertilfredshed og så videre.

Selvom det kan komme til at tage noget tid, inden den rigtige person til at tage over for Mads Nipper er fundet, så kommer det ikke til at stå stille i Grundfos, forsikrer Jens Moberg.

- Vi var overraskede, men slet ikke uforberedte, og vi kommer til at fortsætte med fuld damp på kedlerne, både på vores kortsigtede mål i den her krise, som vi jo alle sammen desværre befinder os i, samtidigt med at nå vores langsigtede, strategiske mål.

Der er ingen tvivl om, at Mads Nipper har spillet en vigtig rolle for Grundfos, siden han tiltrådte i 2014. Og selvom det kom som en overraskelse, så er der ingen sure miner over Mads Nippers exit ifølge Jens Moberg.

- Det er ærgerligt. Jeg havde gerne set, at Mads skulle fortsætte. Det er Mads’ valg, og sådan må det være. Jeg har ønsket både Ørsted og Mads tillykke, og vi føler os helt trygge ved, at vi fortsætter vores rejse.