Glæde på hospitalet i Viborg: Det betyder mere for os end vi aner

I dag er en glædesdag på hospitalet i Viborg. Det er nemlig blevet kåret som Danmarks bedste mellemstore hospital.

Regionshospitalet i Viborg kan igen bryste sig af titlen som Danmarks Bedste Mellemstore Hospital. De fik også tildelt titlen tilbage i 2015, men det gør ikke glæden blandt hospitalets ansatte mindre. 

quoteJeg tror, at så længe man har fokus på kvalitet og kender sin kvalitet, så har man mulighed for at forbedre det endnu mere.

Jens Refsgaard, Overlæge, Regionshospitalet Viborg

- Det betyder helt vildt meget for os - nok mere end vi lige aner. Når man får en pris, der bygger på faglig kvalitet og patienttilfredshed, så synes jeg, man har et rigtig godt grundlag for at fejre dagen i dag, siger Jens Refsgaard, der er overlæge på Regionshospitalet i Viborg.

Det er lægetidsskriftet Dagens Medicin, der hvert år kårer landets bedste hospitaler og hospitalsafdelinger. Det har de gjort siden 2007, og i år er valget som det bedste mellemstore hospital så faldet på Viborg.

De mellemstore hospitaler er kendetegnet ved, at deres behandlingsværdi ligger mellem 1,25 og 2,9 milliarder. Hospitalerne bliver bedømt på baggrund af kvalitet i behandlingerne og tilfredsheden blandt patienterne. 

- Viborg har et meget højt bundniveau. Viborg har altid ligget i den øverste del, for på alle de områder, hvor de behandler patienter, gør de det virkelig godt, siger Nicolai Döllner, der er chefredaktør på Dagens Medicin.

Selvom titlen fortæller om en stor tilfredshed blandt patienterne, så betyder det ikke, at toppen er nået, mener overlæge Jens Refsgaard.

- Jeg tror, at så længe man har fokus på kvalitet og kender sin kvalitet, så har man mulighed for at forbedre det endnu mere, og det har vi tænkte os at gøre til næste år, siger Jens Refsgaard.

Regionshospitalet i Silkeborg kan også deltage i dagens kåringsfest. Det blev kåret som landets bedste mindre hospital.

Som mellemstort hospital er Viborg anno 2018 bedst. Det blev markeret fredag.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.