Eiqu Millers vej til toppen af YouTube

En ukuelig tro på, at det kunne lade sig gøre trods modstand på vejen, har bragt Eiqu Miller til tops blandt Danmarks mest populære YouTubere.

0:29
Få et preview af programmet om Eiqu Miller.

- Her på det seneste har tingene næsten været for gode til at være sandt. Det er så fantastisk, hvor heldig jeg føler, jeg er, fortæller Eiqu Miller med sit kendetegnende brede smil.

For 10 år siden oprettede han en YouTube-konto. I dag er han blandt de mest sete YouTubere i Danmark med over 210.000 følgere.

Eiqu Miller gik i gang med at lægge videoer op uden helt at vide, hvad det ville føre til. Han havde set i USA, at det var populært og fik derfra troen på, at det nok skulle blive til noget med tiden.

- Jeg tænkte, holdt da op mand - det her det vil jeg også.

Hjemme i Kølvrå blev planerne dog mødt af en vis skepsis.

- Min far sagde: Anders, du skal ha' en uddannelse - hvad er det der for noget?

Tre brands

Nu er forretningen vokset til langt mere end YouTube, og de fysiske rammer er en større villa ved Viborg.

- Vi spiller på tre heste: Vi har vores tøj, vi har vores musik, og så har vi vores YouTube-kanal.

Senest er musikken kommet til i form af en spritny pladekontrakt. 

- Det er lige præcist, det jeg har drømt om, at jeg skulle få en pladekontrakt.

Herefter afslører Anders Møller Hansen, som mange nok vil sætte i bås med prank og fis og ikke noget af seriøs karakter, at han også rummer en dybere side.

- Din virkelighed er en refleksion af din største tro. 

0:17
Sådan ser Eiqu Millers spot for programmet ud produceret på iPhone.

Bum, Eiqu er krøbet over i det filosofiske hjørne, som han også mestrer. Han forklarer igen sin succes - nu med andre ord:

- Det viser bare, at man skal fandme bare blive ved.

- Det kan godt være, du føler, du ikke bliver belønnet for noget af det arbejde, du går og laver lige nu, men altså når du har troet længe nok på det, så kommer det til at ske, forsikrer Anders Møller Hansen på trods af de nederlag, han selv har oplevet.

Sat i aktivering

Efter endelig at være slået igennem med danske videoer efter fejlslagne engelske forsøg, trode han, at nu skulle han endelig hjem til Danmark og leve af det.

- Jeg tænkte, nu siger jeg mit job op.

Virkeligheden blev en anden.

- Jeg fik en sten i hovedet!

- Jeg kunne ikke leve af det her, fortæller han med stort engagement.

Ikke nok med det - Anders Møller Hansen blev sat i aktivering i den lokale brugs i hjembyen og mellem hyllerne var der plads til mange tanker i den unge mands hoved.

- Det her, det kan jeg ikke gå og bruge mit liv på!

Det gav Kølvrå-drengen motivation til at bare at blive ved med at stile efter, at nå derhen, hvor han er i dag. Men han advarer andre, som måtte gå med det samme ønske.

- Folk der starter i dag, og som gør det på grund af penge, de har ikke udholdenheden til at stå distancen. Du skal gøre det, fordi du elsker det. 

- Jeg har altid gjort det, jeg følte, der var rigtigt over for mine værdier og mine ting, slutter Eiqu Miller, der ikke er færdig med at drømme om nye og større mål, som han dog ikke vil røbe endnu.

Få hele historien i denne video.