Efter teltkollaps: Nu er der fundet ny løsning for julemarked

Julen er reddet i Viborg. Et alternativ til den ødelagte teltdug på Nytorv sættes op fredag.

Teltet bliver pillet ned.
Teltet bliver pillet ned.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Der er blevet arbejdet stenhårdt i kulisserne siden i morges, hvor et stort markedstelt kollapsede i Viborg på grund af store mængder sne, og nu er der fundet en løsning, så julemarkedet er reddet.

- Ved hjælp af gode folk er der lavet en plan for oprydningen, og så bliver der fremskaffet et rigtig godt alternativ, hvor der stadigvæk bliver overdækket og med lys, fortæller direktør for Kultur og Udvikling i Viborg Kommune, Lars Stentoft. 

Det store telt, også kaldet skyliner, dannede overdækning over det traditionsrige julemarked på Nytorv i Viborg, men de store mængder sne, der faldt i nat og i morges tog livet af teltdugen, der pludselig styrtede sammen

- Den skal være sikret, og samme model står i Østrig og Schweiz, så den har ført tålt sne og masser af regn, og de kan sagtens tåle vejrlig, hvis ellers de er fuldstændig korrekte, siger Lars Stentoft. 


Vil ikke ske med ny overdækning

I dag har kommunens primære fokus været at finde et alternativ, der gør det muligt at genåbne markedet, men når det er løst, skal den gamle skyliner undersøges grundigt og fejlen findes. Kommunen vil helt til bunds i sagen.

- Resterne er ved at blive kørt ud til et depot, hvor det bliver gennemgået med henblik på at finde frem til fejlen. Sådan en fejl må bare aldrig ske, det må aldrig ske.

Direktøren garanterer, at der ikke kan ske lignende sammenstyrtning med det nye setup.

- Med det, vi sætter op nu, er vi sikre på, at det ikke kan ske. Det er konstrueret på en helt anden måde, forklarer han.

Den nye konstruktion bliver sat op fredag, og julemarkedet skulle efter planen være klar til at genåbne lørdag klokken 10. 

Den gamle teltdug på Nytorv.
Den gamle teltdug på Nytorv.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST