Diamantdatter reagerer på sin fars køb af heste fra Viegård Stutteri: - Jeg tager afstand fra hele situationen, og det min far laver i den kontekst

Et nordjysk stutteri med erhvervsmanden Hans Helmgaard Kristiansen har opkøbt heste fra Viegård Stutteri. Han er far til "diamantdatter" og hesterytter Thalia Pitzner, som i en video på Facebook nu tager hun afstand fra sagen.

2:00
Opdatering

  • Artiklen er opdateret med citater fra Hans Helmgaard Kristiansen, der er direktør for et nyt nordjysk stutteri, som har købt heste fra konkursramte Viegård Stutteri.

Tirsdag morgen udgav Nordjyske en artikel, hvor det fremgår, at John Byrialsen, der tidligere ejede Viegård Stutteri, skal være konsulent for et nyt stutteri i Nordjylland.

Men det afviser Hans Helmgaard Kristiansen, der er direktør for det nye stutteri, over for TV MIDTVEST. 

- Der er ingen penge mellem ham og mig. Det er vigtigt at fastslå, at vi intet arbejdsforhold har eller nogensinde får. Det kommer aldrig til at ske, siger han.

Hans Helmgaard Kristiansen repræsenterer et selskab, der har købt heste fra det konkursramte Viegård Stutteri, og derfor har han også kontakt til John Byrialsen.

- Han er ikke konsulent, men jeg bruger hans viden om de konkrete heste, jeg har købt, hvis der er brug for det, siger han.

Er far til diamantdøtre

Hans Helmgaard Kristiansen har arbejdet med heste gennem mange år, og så er han far til et par af døtrene fra realityserien ”Diamantfamilien”, som har kørt i flere sæsoner på TV 2. 

Her har seerne kunne følge hans ekskæreste, diamanthandleren Katerina Pitzner, og hendes tre døtre Ophelia, Elvira og Thalia Pitzners liv.

Her ses Katerina Pitzner (i midten) med sine og Hans Helmgaard Kristiansens to døtre Thalia (tv.) og Elvira Pitzner.
Her ses Katerina Pitzner (i midten) med sine og Hans Helmgaard Kristiansens to døtre Thalia (tv.) og Elvira Pitzner.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sidstnævnte er professionel springrytter og bor i Tyskland, hvor hun driver en stald med sine egne heste.

I kølvandet på nyheden om hendes fars nye stutteri og hans samarbejde med John Byrialsen, har hun nu valgt at lægge en video op på Facebook, hvor hun tager afstand fra sagen.

- Jeg følte, der var behov for, at jeg ligesom fortalte folk, at jeg ikke havde noget med det at gøre, så der ikke skulle herske nogen tvivl om det, siger hun til TV MIDTVEST.

- Normalt reagerer jeg ikke på rygter, men i og med at jeg har med heste at gøre til hverdag, og at det her er en sag om hestevelfærd, tænkte jeg, at jeg måtte reagere.

Taler ikke med sin far

I videoen gør hun det klart, at hun ikke har kontakt med sin far, og at hun derfor intet havde hørt om sagen fra ham. Det var først, da nogle af hendes følgere på Instagram kontaktede hende og gjorde hende opmærksom på hendes far og hans nye job, at hun fandt ud af det.

- Nogle havde skrevet, at der gik nogle rygter om, at jeg havde med det at gøre, og om at hestene var til mig, siger hun.

Derfor havde hun behov for at stå frem på video og distancere sig fra det hele.

- Jeg tager afstand fra hele Viegård-situationen, og det min far laver i den kontekst, som jeg i øvrigt ikke ved noget om, siger hun.

- Der er ikke nogen af os, der kan styre, hvad vores forældre gør, som vi ikke er en del af.

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra kurator Johnny Madsen om salget af hestene til det nye nordjyske stutteri, men han har ikke ønsket at deltage i et interview.