Cyklende tyv ”lånte” pant i Spar – nu truer købmand med anmeldelse

Købmanden i Stoholm har været udsat for panttyveri, og det er ikke det eneste tyveri, han har oplevet den seneste tid.

Spar i Stoholm havde i fredags besøg af en cyklende panttyv, og det fik indehaver Daniel Hovgaard Nielsen til tasterne.

”Til dig som lige har været nede og “LÅNE” noget pant af os i SPAR Stoholm. Det ville være fint, hvis du ville komme tilbage med panten, da billederne af dig ellers bliver overleveret til politiet,” skrev han i et opslag på Facebook.

Det har kastet en del henvendelser af sig, og nu har købmanden så fundet ud af, hvem tyven er og forsøger at komme i kontakt med vedkommende. Lykkes det ikke, bliver tyveriet anmeldt til politiet.

- Det var det, jeg havde håbet. Hellere tage det personligt end at indblande ordensmagten. Så finder folk ud af, at vi holder øje. Det kan jo være, at personen har en dårlig dag, og så får han en chance. Det handler om signalværdi, siger købmanden.

Flere småtyverier

Værdien af panten er på cirka 150 kroner, og det blev stjålet, da panten skulle køres væk, og chaufføren var uopmærksom i få minutter. På butikkens overvågning kan man se tyven cykle væk med cirka halvanden sæk fyldt med tomme flasker.

Ifølge Daniel Hovgaard Nielsen oplever flere købmænd lige nu en stigning i små tyverier.

- Det er et udbredt problem, og der er generelt sket en stor stigning i af tyverier af tre Red Bull, en salat og noget i den dur. Så vi er ekstremt opmærksomme, siger han.