Bo kæmpede mod sneen i timevis: Det er det vildeste, jeg har været med til

Bo Laursen fik søndag en dag, han sent vil glemme. For den bød på noget af en kamp mod snevejret.

2:07
Mange kommuner har søndag haft travt med at få ryddet vejene. Flere steder er der faldet op til 20 centimeter sne.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Han har prøvet det i flere år, men søndag var alligevel en ganske anderledes dag en vanligt for Bo Laursen.

For sammen med sine kollegaer knoklede han for, at viborgenserne kunne bruge vejene uden at sætte liv og lemmer på spil.

Bo Laursen er nemlig specialarbejder hos Viborg Kommune, og søndag var der dømt snerydning.

- Jeg har kørt i syv år på denne her rute, og det er det vildeste jeg har været med til, siger Bo Laursen.

Han gik i gang allerede klokken 04.45 med at fjerne sne fra vejene. Men det var ikke nok, så op ad dagen skulle han give det en tur mere.

- Jeg skal jo rydde vejene, så de er farbare. Hvis der sker uheld og ambulancen skal ud, så skal det være sådan at de kan komme rundt, siger Bo Laursen.

Alle var i snekamp

Snerydderen var klædt på til kamp, for han sad bag rattet i en Case Maxxum 140-traktor. Og han var slet ikke alene om at deltage i søndagskampen mod Kong Vinter. 

For hos Viborg Kommune havde kaldt alle sneberedskabets styrker ind – 90 køretøjer alt i alt.

- Vi har lastbiler, vi har traktorer, vi har små maskiner til vores fortov og vi har også nogle, der er ude at rydde ved håndkraft ved fodgængerfelter, institutioner og så videre, siger Per Trinderup fra Viborg Kommune.

Per Trinderup er kommunens vintervagt og dermed øverstbefalende i snekampen. Her skal hvide veje forvandles til sorte veje.

Han har været med til at bekæmpe sne på vejene i 25 år. Og for ham var søndag en travl dag. Da TV MIDTVEST besøgte havde han og kollegaerne allerede taget imod 500 opkald.

Vintervagt Per Trinderup og kollegaerne blev kimet ned søndag, men det fik dem ikke til at opgive kampen mod Kong Vinter.
Vintervagt Per Trinderup og kollegaerne blev kimet ned søndag, men det fik dem ikke til at opgive kampen mod Kong Vinter.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Men trods travlheden har Per Trinderup prøvet værre. Så han tror på, det hele nok skal lykkes.

- Vi kører, indtil det hele det ser rimelig pænt ud. Og så tager vi nok en tur igen i nat, siger Per Trinderup.

Bliver som et barn

Og en ting er helt sikker: Bo Laursen skal nok gøre sit til, sneen bliver skovlet af vejen. For han synes egentlig, det er et ret sjovt arbejde.

- Nogle kan godt lide at køre racerbiler og andre kan godt lide at køre traktor. Så bliver man jo lidt barn igen. går der jo lidt barn i det.

- Jeg kan bare godt lide at gøre noget ordentligt arbejde og så gøre en forskel for borgerne, så det ser ordentligt ud, siger Bo Laursen.