Bagere nørder i fastelavnsboller: - For os er det en livsstil

Fastelavnsboller bliver solgt i stor stil hos Simpel Surdej og KonditorBager.

Anne Sofie Brasen og Peter Jespersen har sammen startet Simpel Surdej.
Anne Sofie Brasen og Peter Jespersen har sammen startet Simpel Surdej.
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST

Skulle det være én med appelsinmarmelade, hvid chokoladecremeux, ristede pistacienødder og matchaglasur på toppen?  

Eller hvad med én med flødecreme, karamelmousse, peanuts og Snickers på toppen?

Der findes mange forskellige varianter af den klassiske fastelavnsbolle hos Simpel Surdej i Viborg og hos KonditorBager i Bjerringbro. 

0:25
Kom med på besøg i bagerierne.

Højtidens bagværk fortsætter sin sejrsgang i landsdelen og giver bagerierne nok at se til.

- Vi havde et kæmpe boom for to år siden, og salget stiger. Jeg tænkte, det ville dykke igen, men det gør det ikke, siger Anette Drengsgaard, der er konditorchef hos KonditorBager i Bjerringbro. 

- Vi har haft travlt, og mere end vi egentlig ville have troet. De første fastelavnsboller forsvandt bare på en time, siger Anne Sofie Brasen, der er indehaver af Simpel Surdej i Viborg. 

En tidskrævende bolle 

Der ligger mange timers arbejde i de festlige boller. 

Croissantdej skal rulles, hæves, bages, køles, fyldes og pyntes. Derudover skal cremer og mousser forberedes og smages til. 

Der skal helst også være tid til at eksperimentere med nye smage og kombinationer. 

-  Vi skal virkelig følge med og få udviklet nye smage, ellers tror jeg, vi taber. Når det er sagt, så synes jeg, det er sjovt at eksperimentere, siger konditorchefen i Bjerringbro. 

Hos bagerne i Viborg er det netop det eksperimenterende element, der gør bageopgaven ekstra sjov.  

-  For os er det en livsstil at kunne eksperimentere med nogle smage, vi ikke bruger til daglig, siger Peter Jespersen, der er indehaver af Simpel Surdej. 

Hos Simpel Surdej laver de tre varianter, der koster 40 kroner, og hos KonditorBager har de op til 10 varianter, der koster 26 kroner. 

- Der er mange, der synes det dyrt, men hvis man gav sig til at regne på løn og råvarer, så er det bare dyrt at producere. Det er bestemt ikke det sted, vi tjener mest, siger Peter Jespersen. 

Nedenfor kan du gå ind og stemme på, hvem du synes, der skal vinde landsdelens bedste fastelavnsbolle.