Afsløring: Bundesligaklub byder på VFF-træner

Jacob Friis er tæt på at blive assistenttræner for Jess Thorup i den tyske Bundesligaklub, FC Augsburg. Det kan TV MIDTVEST nu afsløre.

Jacob Friis kan meget snart skifte Viborg FF og Superligaen ud med den tyske Bundesliga.
Jacob Friis kan meget snart skifte Viborg FF og Superligaen ud med den tyske Bundesliga.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Efter knapt to år i Viborg FF kan det snart være slut for Jacob Friis. 

Den 46-årige træner, der i sidste sæson skaffede Viborg FF en fjerdeplads og dermed den bedste placering i Superligaen i mere end 20 år, er på vej til Tyskland, hvor han er udset til at skulle være assistenttræner for Augsburgs nyudnævnte danske cheftræner, Jess Thorup.

Dermed er det en duo bestående af en tidligere FC Midtjylland-træner og en tidligere Viborg FF-træner, der fremover kan komme til at stå i spidsen for Bundesligaklubben i det sydtyske.

Også den norske storklub Rosenborg har været ude efter Jacob Friis. Men nordmændene får altså en lang næse, da det ser ud til, at tyskerne har overhalet dem.

Risikerer tredje træner-farvel på tre år

For Viborg FF er det den tredje cheftræner på mindre end tre år, der smutter før tid, hvis aftalen falder på plads. 

Daværende cheftræner i Viborg FF Jacob Neestrup valgte i december 2020 at takke ja til et job i FC København, mens Lars Friis i vinterpausen i 2022 vinkede farvel til Viborg FF til fordel for et job i AaB. 

Hans afløser Jacob Friis kan også nu forlade viborgenserne, selv om han så sent som i sommer forlængede sin kontrakt med tre år med den midtjyske Superligaklub.

Afløseren for Jacob Friis kan måske findes internt, idet den tidligere landsholdsspiller Jakob Poulsen har været assistent for både Lars Friis og Jacob Friis, og dermed kan Jakob Poulsen være klar til at tage næste skridt i karrieren og blive ny cheftræner. Men ifølge TV MIDTVEST’s kilder kan en kandidat udefra også være i spil.

TV MIDTVEST har været i kontakt med både Viborg FF’s ledelse og cheftræner Jacob Friis. Ingen af parterne har ønsket at kommentere nyheden.