Afdæmpet interesse for ny iphone i Viborg

Tidligere har lanceringer af nye apple-produkter affødt en del hype. Det ser ud til at være aftaget med dagens lancering af iphone 7.

Iphone 7 lancering
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Med forventningen om kunder i sovepose-køer i Sct. Mathias Gade i Viborg, begav TV MIDTVEST sig til lancering af tech-giganten apples nye telefon iphone 7.  Køen var dog skrumpet gevaldigt ind i forhold til tidligere års lancering. 

- Nu har jeg siden iphone 5 kom, der har jeg skullet have dem, lige så snart de udkom. Det er fordi jeg har en interesse for Apple, siger Thorbjørn Riisager, en af i alt to kunder, der stod i kø foran 3-butikken i Viborg. 

For Thorbjørn Riisager handler det også om, at have den hurtigste model Apple har. 

-Den er jo udstyret med en ny chip, som de gør hvert år, som selvfølgelig gør den hurtigere. Og så kalder de den A 10 Fusion den her gang, hvor den så hed A 9 sidste gang. Og så er den tyndere og har et bedre batteri, og det er egentlig primært det, de plejer at opgradere, siger Thorbjørn Riisager, der altså blev den første til at købe en ny iphone 7 hos 3 i Viborg.  

0:23
I videoen kan du se billeder fra lanceringen af iphone 4 i 2010 og lanceringen af iphone 7 fredag i Viborg. 

Lanceringen af Apples telefoner har tidligere været et stort tilløbsstykke. I 2010 lancerede firmaet sin iphone 4, og dengang  trodsede masser af midt- og vestjyder regn og nattekulde og lå i kø udenfor butikkerne. 

I samme forventning havde 3-butikken pyntet op med baloner, rød løber og guldkonfetti til køkunderne i dag. 

- Det gør vi, fordi kunderne har en stor forespørgsel på iphones. Det gælder så vidt muligt om at få kunder hevet ind til vores butik, og det gør vi ved at markedsføre på den måde, vi gør, siger Mads Lærke, der er sælger i 3-butikken.

Men selv om kø-gimmicket ikke lokkede en hob af applefans til sig i denne omgang, tror Mads Lærke på, at dagens lancering vil øge kundetilstrømningen i løbet af dagen. 

- Jeg går ud fra, at vi får et godt flow i dag, hvor forespørgslen nok ligger højest på vores appleprodukter, siger Mads Lærke, som på grund af en eksklusivaftale med Apple ikke kan sige noget om, hvor mange iphone 7 telefoner butikken ligger inde med, og hvad der skal til for at telefonen bliver udsolgt. 

Vores reporter i Sct. Mathias Gade oplyser i øvrigt, at der stod fem kunder i kø hos yousee-butikken lidt længere nede ad gaden. 

 

0:41
Thorbjørn Riisager blev den første, der købte iphone 7 hos 3 i Viborg.