72-årig kørte ung mand ihjel og flygtede: I dag falder der dom i sagen

I dag falder der højst sandsynligt dom i sagen om den 72-årig bilist, der sidste år ramte og dræbte en 22-årig mand, hvor efter han flygtede fra stedet.

Det er næsten et år siden, at en 22-årig værnepligtig mistede livet, da han blev kørt ned af en 72-årig mand foran Flyvestation Karup.

Bilisten flygtede fra stedet uden at stoppe bilen og hjælpe den nu 22-årige nu afdøde mand.

En stor efterforskning blev sat i gang, og en uge senere den 15. oktober 2019 var flugtbillisten fundet, og i dag næsten et år senere falder der højst sandsynligt dom i sagen.

Ifølge anklageskriftet kørte den 72-årige 55 kilometer i timen, da han ramte den unge værnepligtige, som blev smidt op i luften og landede cirka 25 meter længere fremme ad vejen. Den 22-årige døde på stedet.

Overvågningsbilleder fra ulykkesstedet ledte blandt andet politiet på sporet af flugtbilisten.

Retsagen begyndte den 11. juni i år, og flugtbilisten er tiltalt for en række lovbrud, blandt paragraf 241, som er uagtsomt manddrab. Han er også tiltalt for at køre fra stedet uden at yde at hjælp til den tilskadekomne og for ikke at underette politiet, som er en overtrædelse af paragraf 253.

Den 72-årige flugtbilist har tidligere forklaret i retten, at han troede, ham havde ramt et dådyr og ikke et menneske. 

Uagtsomt manddrab kan give op til fire måneders fængsel, men en overtrædelse af pargraf 253 kan give op mod to års fængsel.

Anklagemyndigheden har i dag meldt ud, at man går efter frakendelse af kørekortet i halvandet år.

Der var i dag indkaldt et ekstra vidne til retsagen, som begyndte klokken ni. Vidnet blev dog afvist.

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi har tiltalt en flugtbilist fra Karup for blandt andet uagtsomt manddrab.