3F dropper blokade mod Latinerly

Restaurant Latinerly i Viborg og 3F har nu indgået en overenskomst. Dermed slutter 3F den sympatikonflikt mod restauranten, som har stået på siden november.

Efter et fire timer langt møde torsdag aften faldt de sidste detaljer på plads, så 3F Viborg og Restaurant Latinerly kunne indgå en ny overenskomst. Formanden for 3F Viborg betegner det som glædeligt, at parterne nu er nået til enighed.

 - Jeg synes, konflikten mod Latinerly har adskilt sig fra andre konflikter, der har været fremme i medierne. Der har ikke på noget tidspunkt været had imellem os og Latinerly. Konflikten er foregået i en god tone, og det, tror jeg, er medvirkende til, at aftalen nu endelig er faldet på plads.

Knaster løst

Restauratør Kim Bach, der sammen med Peter Hammer ejer Restaurant Latinerly, opsagde overenskomsten med 3F, fordi den ifølge ham var svær at arbejde med, når man drev en mindre virksomhed. Problemet på Latinerly har blandt andet været, at tjenere ikke har måttet hjælpe kokken i køkkenet og omvendt ifølge overenskomsten. Men nu er knasterne ryddet af vejen, og en aftale er indgået til glæde for restauratøren.

 - For Latinerly har det ikke på noget tidspunkt handlet om lønninger, men derimod meget stive faggrænser i 3F's overenskomst, som påvirker vores lille virksomhed. Vi har nu sammen med 3F lagt op til en helt anden form for samarbejde i stedet for at modarbejde hinanden, fortæller Kim Bach.

Restauratøren glæder sig over, at den nye aftale sender et signal i branchen om, at det er muligt at indgå gode lokale aftaler med Fagbevægelsen.

Foreløbig gælder overenskomsten for et år.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.