20-årig har fået forretning ud af at give gamle cykler nyt liv

En stor kærlighed til cykler er blevet til en forretning for 20-årige Christian Keller fra Løgstrup.

1:24
Christian Keller sætter gamle cykler i stand og har fået en lille forretning ud af det.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

For 20-årige Christian Keller fra Løgstrup er det ikke solcreme, men cykelolie, der er blevet smurt i hænderne henover sommeren.

Siden han var helt lille, har han rodet med cykler, og nu har han lavet så mange af dem, at det er blevet til en hel forretning at sætte gamle cykler i stand.

- Det startede i 2015, hvor jeg købte Viborg CykelSpecialist, som gik konkurs. Så stod jeg med et værksted og en masse reservedele, og så gik jeg i gang med at få brugte cykler ind. Og så er det vokset siden da, siger Christian Keller, som stadig er indehaver af Viborg CykelSpecialist.

Butikken driver han nu på tredje sæson, og han har altid knap 100 cykler på lager.

- Jeg køber dem fra private og cykelhandlere, hvis de ikke selv gider sætte dem i stand. Jeg tænker nærmest ikke på det som et arbejde. Det er bare sjovt at gå og lave, siger han.

Drømmer om at kunne leve af cyklerne

Cykelbutikken slår også et slag for bæredygtigheden, for den unge cykelsmed kan ikke holde ud at se en brugbar cykel blive skrottet.

- Jeg synes, det er en god idé at give en cykel nyt liv, for der er masser af kilometer i sådan en cykel, når den er blevet sat i stand, siger Christian Keller.

Økonomisk hænger cykelvirksomheden dog ikke helt sammen endnu.

- Der skal sælges mange cykler, hvis man skal kunne leve af det. Jeg giver ikke løn til mig selv, så jeg lever ikke af det på måde, siger Christian Keller.

Det håber han på at kunne lave om på en dag.

- Drømmen er at kunne leve af det på et tidspunkt. Det ville da være fint, siger han.

Christian Keller regner med at holde cykeludsalg i Løgstrup de næste to weekender.