Nosse-lignende kød i kloakken: Forsyning får massiv interesse efter spøjst fund

Kød fra et slagteri røg ved uheld ned i kloakken og stoppede en pumpe. Det fik forsyningsselskabet til at lave et yderst populært opslag.

Rengøringsholdet på et kreaturslagteri kom  ved et uheld til at skylle en klump slagteriaffald ud. Billedet så tilpas sjovt ud, at man hos forsyningsselskabet så sit snit til lige at minde folk om, hvad der må komme i kloakken.
Rengøringsholdet på et kreaturslagteri kom ved et uheld til at skylle en klump slagteriaffald ud. Billedet så tilpas sjovt ud, at man hos forsyningsselskabet så sit snit til lige at minde folk om, hvad der må komme i kloakken.
Foto: Privatfoto

Briller, gebis, sko, tøj, bolde og alverdens effekter, der ikke lige rimer på et almindeligt toiletbesøg, eller at man har brugt sin vandhane.

Kloakfolk er vant til at finde mange sjove ting. Men hos Vesthimmerlands Forsyning blev de alligevel lidt overraskede over et fund i februar.

Så overraskede, at fundet røg på Facebook til morskab for læserne.

For nylig kunne spildevandsselskabet nemlig fremvise et billede af noget, som havde stoppet en pumpe. Det er kød fra et dyr og ligner de ædlere dele.

Her er opslaget, der fik folk til at smile og spekulere.

Billedet har fået både journalister og Facebook-brugere til at interessere sig for fundet fra Aalestrup. Så da TV MIDTVEST ringede til forsyningen onsdag, var der da også højt humør.

- Opslaget har fået meget omtale, siger direktøren for Vesthimmerlands Forsyning, Morten Aaby Nielsen.

Kun tre ting skal toilettet

Facebook-opslaget skal ses som en kærlig påmindelse om, at der er altså kun er ganske få ting, som skal i toilettet.

- Vi har i mange år kørt kampagnen ”kun tre i toilettet: lort, pis og papir”. Det er, hvad der må komme i, siger Morten Aaby Nielsen.

Samtidig kan forsyningsselskabet se, der kommer flere ind for at se deres andre Facebook-opslag og for at besøge hjemmesiden.

Er det testikler?

Kødet, der har stoppet pumpen, har fået folk til at gætte på, hvad det mon kunne være. På Facebook muntrer brugerne sig med kommentarer som:

”De suger sgu hårdt, de toiletter. Så drenge, husk at rejse jer inden. ”, ”Det var Klods Hans, men bare kald ham Hans nu” og ”Håber inderligt at den stakkels, ellers så godt udrustede mand, er kommet i behandling på sygehuset nu”

Og hos medierne NORDJYSKE og Maskinbladet bliver den dinglende hud omtalt som klunker.

Slagteri: Nej, det er det ikke

Kødet, der har stoppet pumpen, kommer fra Himmerlandskød i Aalestrup, hvor man har et hovedsæde på 16.000 kvadratmeter.

Slagteriet kan ikke præcis sige, hvilken del af kvæget, der har stoppet pumpen. Men de kan slå fast, at kødet ikke er tyretestikler.

Store tyretestikler kan blive på størrelse med en knyttet næve og at dømme ud fra billedet, er kødet på billedet altså noget større. Det vurderer kreaturslagteriets direktør.

- Det kan ikke være testikler. Så skulle det være elefanter, vi slagtede. Det har vi mig bekendt ikke gjort endnu, siger medejer og administrerende direktør i Himmerlandskød Lars Andersen med et smil i stemmen.

Forsyning: En sjov engangsforestilling

Slagteridirektøren fortæller, at man har et eksternt rengøringsfirma til at klare rengøringen i slagteriet, og at man derfor skal have fulgt op på rengøringen, hvis det viser sig at blive et generelt problem.

Hos forsyningen ser Morten Aaby Nielsen dog ikke noget generelt problem. Direktøren for forsyningen understreger, at det vildfarne slagteriaffald, skal ses som en engangsforestilling her i opstarten.

Skaden er ikke større, end at Morten Aaby Nielsen kan se fundet som en god anledning til lige at minde folk om, at man altså skal lade være med at smide alverdens ting i toilettet. Det sker på en humoristisk måde.

- Vi tager det her med et smil på læben, og vi har et godt samarbejde med slagteriet, så der er ikke noget der. Vi syntes bare, det var lidt sjovt, siger forsyningsdirektøren.

Forsyningsdirektøren forklarer, kødet kunne komme ud i spildevandssystemet, fordi en rist sandsynligvis ikke var sat på, da der blev gjort rent, og så blev kødet altså skyllet med ud.