Aalestrup jubler: Ny 125 meter lang gangbro indviet

De har set frem til den nye bro længe, og i dag kunne de så endelig indvie en helt ny gangbro i Aalestrup, som binder byen bedre sammen.

Sidste år besluttede politikerne endelig - til stor glæde for borgerne i Aalestrup - at afsætte tre millioner kroner til en cykel- og gangbro over Simested Ådal. I dag blev broen behørigt indviet med snoreklip og tale af borgmesteren. 

quoteDet er faktisk gået hen og blevet en folkefest.

Per Bach Laursen, Borgmester, Venstre

- Det er jo en proces, der startede helt tilbage i 2011. Og nu står vi her i dag med et færdigt projekt, som godt nok har været på en hel del omveje både politisk og økonomisk, så er det fantastisk at stå her, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V). 

Den nye gangbro går igennem den flotte Simested Ådal og er flere steder omkring tre meter over terræn.
Den nye gangbro går igennem den flotte Simested Ådal og er flere steder omkring tre meter over terræn.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Mange af Aalestrups borgere var mandag eftermiddag mødt op for at fejre indvielsen og ikke mindst gå på den nye gangbro for første gang.

Broen er 125 meter lang, lavet af azobetræ og forbinder den sydlige bydel i Aalestrup med den nordlige. Den gør samtidig adgangen til skolen lettere og mere sikker for både cyklende og gående.

- Der er ingen tvivl om, at den her bro, den vil komme til at blive brugt i fremtiden. Det kan vi se allerede nu, og jeg kan også høre fra borgerne, at det har de faktisk glædet sig til, siger Per Bach Laursen, der klippede snoren til den nye gangbro. 

Aalestrup indvier ny 125 meter lang cykel- og gangbro.

Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Samfund.