Skriver speciale om ulven: Vil høre borgernes mening

To studerende fra Aarhus Universitet vil gerne i dialog med beboerne i ulveland.

2:56
To studerende sætter i deres speciale på Aarhus Universitet fokus på debatten om ulven.

Ulven har været en del af den midt- og vestjyske natur i flere år efterhånden, og den har skabt masser af overskrifter i medierne og vrede kommentarer på de sociale medier.

Men hvad siger borgerne i de områder, hvor ulven er rykket ind?

Det vil to studerende ved Aarhus Universitet nu forsøge at finde ud af. De skriver speciale om ulve-debatten, og i den anledning inviterede de tirsdag aften til dialogmøde i Plexus i Idom-Råsted.

- Det kunne være interessant at høre fornemmelsen blandt dem, der lever med ulven herude i stedet for dem, der råber rigtig højt på både ja og nejsiden, siger Caroline Mikkelsen, der studerer biologi.

Hun mener generelt, at der mangler en saglig dialog i debatten. 

- Der er rigtig nemt at kalde hinanden en masse ting på Facebook  i stedet for at sætte sig ned og snakke om det, siger hun.

De to studerende håber nu at kunne finde en interesserede nok til at holde en række workshops i løbet af efteråret for at få gang i en mere konstruktiv debat.

- Vi har ikke mandat til at lave forvaltningsplanen om, men det kunne være interessant at se, hvordan et bud på sådan en kunne se ud, når man lever ulven til hverdag, siger Caroline Mikkelsen.