Obduktion: Alt tyder på en ulv

DTU Veterinærinstituttet har obduceret tre af de får, som blev angrebet på fåreavler Sven Joensens mark ved Herning. Alt tyder på, at det er en ulv der har været på spil. (Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet)

Eksperter har nu obduceret tre af de får, som i sidste uge blev dræbt af et rovdyr på en mark ved Herning. Og konklusionen er klar. DTU Veterinærinstituttet har blandt andet kigget på bidemærker i fårene. Det skriver de i en pressemeddelse.

- Obduktionen af fårene viste, at de alle tre var blevet bidt i nakken med stor kraft, og der var tydelige aftryk af nogle store hjørnetænder, så alt tyder på, at det er et meget stort rovdyr som en ulv, der har angrebet dem. Vi har taget prøver fra sårene på alle tre får i håb om at finde spyt fra rovdyret, så det ved hjælp af DNA-analyser kan bekræftes, at der er tale om en ulv, fortæller seniorforsker ved DTU Veterinærinstituttet Tim Kåre Jensen.

Svenske ekspertise spurgt til rådsDTU Veterinærinstituttet har haft svenske eksperter til at kigge på fårene. Svenskerne har stor erfaring med ulve-angreb på får. Og svenskerne var ikke i tvivl.

- De dybe kraftfulde bid i nakken samt det, at fårene ser ud til at være blevet rystet, tyder på, at det er en ulv, der står bag angrebene her. Der var heller ingen lave bid på fårenes ben, som vi ofte ser ved hundeangreb, siger rovdyrsansvarlig Nils Carlsson fra Länsstyrelsen Skåne.

Svenskerne understreger dog, at det kun er DNA-analyser, der endeligt kan bekræfte, om der er tale om en ulv.

Der forventes svar på DNA-analyserne indenfor en måneds tid.

Se flere billeder fra obduktionen her:

dna2.jpg

Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet

saar2.jpg

Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet

dtu-vet-ulvedrabt-faar-2-ny.jpg

Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet