Miljø- og fødevareministeren åbner for tilskud til ulvehegn

Et område omkring Holstebro har været så plaget af angreb på husdyr, at der for første gang åbnes for en tilskudsordning til ulvesikre hegn i området.

Siden oktober 2016 har der været tolv formodede ulveangreb i et geografisk område omkring Holstebro. En række DNA-prøver er ved at blive analyseret. Ulven har taget for sig af de midtjyske får i en sådan grad, at der er behov for at sikre udvalgte husdyrbrug bedre. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i  en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen åbner derfor nu en tilskudsordning, så husdyrholdere med får og lignende kan søge om tilskud til at forbedre hegnet, så ulvene ikke kan komme ind til dyrene.

- Vi har nu så stærk formodning om, at ulve har slået sig ned i området, at husdyrejere kan være nødt til at sikre sig ekstra. Der udbetales erstatning for mistede husdyr i hele landet, men i dette særlige geografiske område går jeg nu skridtet videre og åbner for tilskud til ulvesikre hegn. Det bringer forhåbentlig antallet af mistede dyr ned og skaber større tryghed for fåreavlerne, siger Esben Lunde Larsen. 

Området, hvor der kan søges tilskud, er ca. 330 km2 og går fra Holstebro vestpå til Vemb sydpå til Tim og østpå til Grønbjerg og tilbage til Holstebro.

Flere tråde til hegnet

Ulvesikringen af hegn kan blandt andet være i form af flere elektriske tråde. Konkret gives tilskuddet derfor til at forbedre eksisterende hegn ved at føje flere elektriske tråde til hegnet.

- Det er en ekstraordinær men nødvendig foranstaltning i dette område, hvor der har været flest ulveangreb. Miljøstyrelsen vil i næste uge gå i gang med at kontakte fåreejere inden for området, som har mistet dyr på grund af ulve, så de får tilbudt tilskud til ulvesikre hegn, siger Esben Lunde Larsen. 

Miljø- og Fødevareministeriet vurderer, at der er ca. 70 kilometer fårehegn inden for området ved Holstebro, som der tilskudsberettiget. Det samlede beløb til at opgradere hegnene vurderes til at ligge 0,5 – 1 mio. kroner.

Området (det røde felt), hvor der kan søges tilskud, er ca. 330 km2 og går fra Holstebro til Vemb sydpå til Tim og østpå til Grønbjerg og tilbage til Holstebro. 
Området (det røde felt), hvor der kan søges tilskud, er ca. 330 km2 og går fra Holstebro til Vemb sydpå til Tim og østpå til Grønbjerg og tilbage til Holstebro. 
Foto: Google Maps