Har mistet 12 får i løbet af en uge: - Vi kan ikke gøre noget

Storålam ved Holstebro har i løbet af den seneste uge mistet flere får i mulige ulveangreb.

For en uge siden var der 14 får på marken. Nu er der to tilbage.

De formodede ulveangreb fortsætter hos Storålam, og indehaver Jørgen Blazejewicz er frustreret.

- Vi kan ikke gøre noget for at forhindre flere angreb. Vi har ikke andre steder at flytte dyrene hen, så vi er nødt til at lade de sidste får blive på marken, siger han.

Ikke alle får er fundet

De seneste angreb blev opdaget søndag på en fårefold ved Gryde Ås udløb i Storåen, vest for Holstebro. Det oplyser facebooksiden Her er ulven i Danmark.

- Der har været to angreb i løbet af den seneste uge, og nu er i alt 12 dyr væk, fortæller Jørgen Blazejewicz til TV MIDTVEST.

- Vi har fundet seks døde får på marken - nogle af dem var røget i åen og er endt længere nede. Så vi gætter på, at de får, som vi ikke har fundet, er druknet i åen eller blevet slæbt væk af et rovdyr. Vi har fundet store fodspor ude på marken, siger han.

Skov- og Naturstyrelsens vildkonsulent har søndag besigtiget de døde dyr. De tager dog mellem tre og fire uger at få et resultat af DNA-prøver.

Flere angreb længere mod sydvest

Det formodede ulveangreb hos Storålam er ikke det eneste denne weekend. Natten til lørdag blev et får dræbt ved Staby, cirka 20 kilometer mod sydvest. Fåret blev fundet med bidemærker i halsen 300 meter fra en ejendom.

I ugen op til påske var der tre angreb i området vest for Ulfborg, hvor i alt otte får blev angrebet. Det oplyser facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.