Ekspert fra zoo: Sandsynligvis en ulv

Kurator fra Københavns Zoo tror og håber, at der er en ulv på spil i Thy.

Ulve-eksperten, kurator Flemming Nielsen fra Københavns Zoo, slutter sig til koret af dem, der mener, at det mystiske dyr på billederne fra Nationalpark Thy med stor sandsynlighed er en ulv.

- Min umiddelbare reaktion er, at der er tale om en ulv. Det skal selvfølgelig bekræftes med fysiske beviser, men der er en række ting, der peger i den retning. Jeg tænker blandt andet på den mørke maske, den lyse underkæbe, den grålige pels og størrelsen, siger Flemming Nielsen til TV/MIDT-VEST.

Lüneburger Heide

Kuratoren fortæller, at der i Tyskland lever ulve ved Lüneburger Heide syd for Hamburg, altså forholdsvis tæt på Danmark, og en ulv kan sagtens flytte sig flere hundrede kilometer.

- Og da det er et sky dyr, vil den formentlig også kunne komme helt op til Thy, siger han.

- Hvad taler så imod, at det er en ulv?

- Meget lidt faktisk. Halen er ikke, som den umiddelbart skulle være, men det kan være omstændighederne, der gør det. Dyret på billedet kunne måske også minde lidt om en slædehund, men der er et eller andet, der siger mig, at det ikke er tilfældet, siger Flemming Nielsen.

Han understreger, at der ikke er grund til bekymring, hvis der er tale om ulv.

- Det vil være en berigelse. Vi forlanger, at indbyggerne i Afrika og Asien skal beskytte de store rovdyr, og det skal vi selvfølgelig også - specielt hvis den er indvandret af sig selv.

Interview med Flemming Nielsen fra Københavns Zoo:

 

En ulv i Thy - interview med kurator fra Koebenhavns Zoo

 

171011_Ulv_fra_zoo_0.jpg

Sådan ser en ulv ud - og den her er altså fotograferet i Københavns Zoo.

 

161012_NyUlv_0.jpg

Dyret fra Nationalpark Thy. Foto: Kim Frost.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.